Acció jove - Joves de CCOO


www.ccoo.cat/acciojove Acció Jove som un grup de joves treballadors i treballadores que veiem en CCOO de Catalunya l'espai des d'on transformar les condicions de treball i de vida del jovent català.

Acció Jove - Joves de CCOO té com a objectiu organitzar i crear un espai de participació i formació d'aquells i d'aquelles joves que estan en un procés d'estudis, dels que estan aturats i aturades i dels que ja treballen (moltes vegades en precari) que tingui un caràcter coresponsable amb CCOO de Catalunya.

A Acció Jove treballem amb el conjunt del món associatiu juvenil per aconseguir l'autonomia i l'emancipació amb drets cívics i socials del jovent català.

Acció Jove és un espai juvenil internacionalista i multiètnic on els treballadores i treballadors joves aspirem a guanyar la igualtat per gaudir de la diferència en un planeta habitable. Som solidaris amb la lluita per les llibertats i els drets dels treballadors i treballadores de països sense llibertats.

Si voleu posar-vos en contacte amb nosaltres, feu clic aquí

Acció Jove

Via Laietana, 16, planta baixa
08003 Barcelona
Tel. 93 481 27 24
Fax. 93 481 27 85

acciojove@ccoo.cat
www.ccoo.cat/acciojove/

Notícies

'El desafio de labrarse un porvenir'

Plans de futur o sobreviure? Les condicions dels joves en el mercat laboral són molt dures i això frena o paralitza els seus projectes de vida.

més informació »


Aquest dissabte 17 d'abril se celebra la V Assemblea Nacional d'Acció Jove (ANAJ) de CCOO de Catalunya

Aquest dissabte 17 d'abril se celebra la V Assemblea Nacional d'Acció Jove de CCOO de Catalunya (ANAJ) sota el lema #laforçadelajoventut. L'acte tindrà lloc a Barcelona, a la sala d'actes de la seu de CCOO de Catalunya. L'inici de l'assemblea tindrà lloc després de les acreditacions, a partir de les 9.30 hores.

més informació »


Assemblea Nacional d'Acció Jove

Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya organitza diverses assemblees territorials per preparar l'Assemblea Nacional del joves del sindicat. Totes elles tindràn lloc a les seus de CCOO de les diverses poblacions.

més informació »


Acció Jove de CCOO valora positivament el Pla de Foment de l'Ocupació Juvenil 2020-2023 (PFOJQ) i el Pla d'Acció 2020-2021 encabit en el mateix, presentats per l'Ajuntament de Barcelona

Des d'Acció Jove de CCOO volem fer una valoració del Pla de Foment de l'Ocupació Juvenil, presentat per l'Ajuntament de Barcelona, i destinat a pal·liar l'elevada taxa d'atur dels menors de 30 anys a la ciutat, així com de les greus situacions laborals i econòmiques derivades de la Covid-19. D'aquest PFOJQ penja un Pla d'Acció 2020-2021, que pretén donar una primera resposta a tots aquests efectes de la crisi sanitària contribuint a millorar l'ocupabilitat, la qualificació professional i la inserció laboral de la joventut de Barcelona.

més informació »


Joves: marcats per la incertesa, programa número 276 de CCOO a Televisió de Catalunya

Programa de CCOO de Catalunya número 276 a Televisió de Catalunya. Joves: marcats per la incertesa, emès al Canal 33 el 8 de març de 2021. ¿

més informació »


Acció Jove de CCOO de Catalunya denuncia el “Programa Singulars Jove, tu decideixes!” per què tracta el jovent com una mercaderia

Des d'Acció Jove de CCOO de Catalunya es vol denunciar el “Programa Singulars jove, tu decideixes!” perquè es considera que el seu lema i/o carta de presentació “Necessites personal? Contracta joves i rep fins a 5700€ de subvenció! ” és aberrant i no respon única i exclusivament a afavorir la inserció laboral de joves entre 16 i 29 anys en situació d'atur

més informació »


Els joves tenen dret a una pensió digna

El títol d'aquest article no és un error, és tota una declaració d'intencions en relació amb un sistema públic de pensions, contributiu, intergeneracional i solidari, que hem construït al llarg dels anys al nostre país amb l'esforç de milions de treballadors i treballadores, en menor grau aquestes últimes generacions, pel retard històric en la seva incorporació al mercat de treball i pel car peatge que estan pagant en un escenari de precarietat excessivament feminitzat.

més informació »


La coordinadora d'Acció Jove de CCOO mostra al Parlament de Catalunya la crítica situació laboral i social del jovent a Catalunya

La coordinadora d'Acció Jove de CCOO de Catalunya, Irene Ortiz, ha comparegut davant la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya per informar sobre la situació de la desocupació juvenil des del punt de vista del sindicat i les reivindicacions que planteja aquesta organització de cara a revertir l'escenari de precarietat que viu i pateix el jovent a Catalunya.

més informació »


Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas 2020

Demà divendres, 6 de novembre, a partir de les 9.50 h, per YouTube.

més informació »


Escola de joves sindicalistes Ángel Rozas 2020

L'escola és la trobada anual de joves de CCOO per compartir experiències i aprendre sobre el món sindical i laboral que ens envolta. Aquest any, a causa del context motivat per la pandèmia, ens veiem obligats a condensar el programa en un únic dia. Així com, si tot va bé, a oferir participació presencial, amb places limitades, combinat amb un espai de participació telemàtic.

més informació »


Manifest de Condemna contra les retencions, identificacions i comentaris racistes per part dels Mossos contra estudiants associades durant la jornada d'ahir

Signen: AEP, Acció Jove de CCOO, Joventut Comunista de Catalunya, Fem-la pública, Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Jovent Republicà ¿

més informació »


Article sobre el frau dels falsos autònoms

Publicat a 'La Vanguardia' (16-9-2020).

més informació »


Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya ha celebrat la seva primera assemblea virtual

26 de maig de 2020.

més informació »


Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya celebra una assemblea virtual

Demà dimarts, 26 de maig, a les 12 hores, al canal de YouTube del sindicat (https://youtu.be/Tejx-gbtHYs) i pel web www.ccoo.cat.

més informació »


Assemblea virtual de Joves de CCOO de Catalunya

L'Assemblea de Catalunya tindrà un format telemàtic per garantir, d'igual forma, tant la presència com la seguretat de totes les participants. Així doncs, fins el 14 de maig s'ha habilitat el correu organitzacio@ccoo.cat per fer arribar les candidatures de la delegació final que assistirà a la Conferencia Confederal de Juventud (en comptes de presencialment com a les anteriors assemblees).

més informació »


II Conferència Confederal de Joventut

En aquest espai, entre totes les persones assistents debatrem sobre els temes que més ens preocupen com les condicions que suportem dins el mercat laboral, l'ecologisme i el feminisme, entre molts altres.

més informació »


XVII Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas

Dies 11 i 12 d'octubre a la Masia El Xaloc (Carretera Manresa-Vic, km 11, Calders).

més informació »


XVII Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas. Idees. Organització. Lluita!

Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya ha organitzat per a l'11 i el 12 d'octubre, la XVII edició de l'Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas que portarà per lema "Idees. Organització. Lluita!" i tindrà lloc a la Masia El Xaloc, de Calders.

més informació »


Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya posa de manifest la contínua precarietat que pateixen els i les joves i les limitacions a l'hora d'emancipar-se

Avui, 12 d'agost, Dia Mundial de la Joventut.

més informació »


Manifest conjunt d'entitats juvenils contra la resolució d'FP

Arran de la publicació per part del Departament d'Educació de la Resolució EDU/1076/2019, de 24 d'abril, per la qual s'actualitza l'organització de la formació en alternança en els ensenyaments de formació professional inicial, diferents organitzacions i entitats juvenils, entre les quals es troba Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya, han elaborat un manifest de rebuig on expressen el seu posicionament.

més informació »


Els joves de CCOO celebren la XXX Escuela Confederal de Juventud al Prat de Llobregat

Del 7 al 9 de juny, amb Unai Sordo o Javier Pacheco.

més informació »


Manifest de diferents entitats juvenils en relació amb la resolució del Departament d'Educació sobre la formació professional (FP)

Subscrit per Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya.

més informació »


Campanya d'Acció Jove: "Pren l'1 de Maig per una vida digna"

Accio Jove - Joves de CCOO de Catalunya ha iniciat una campanya de mobilització amb motiu de l'1 de Maig per una vida digna.

més informació »


Assemblea sindical de CCOO del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf per organitzar el jovent

Demà divendres, 12 d'abril, a les 11 hores, a la seu de CCOO a Cornellà (Ctra. d'Esplugues, 68).

més informació »


CCOO dona suport a les mobilitzacions del 15 de març contra el canvi climàtic

Moviment estudiantil "Fridays for Future".

més informació »


Beques o treballes?

Coneix els teus drets. Si ets becari i no es compleix algun dels punts següents, vine a CCOO!

més informació »


Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya lamenta l'ajornament de la proposta de cotització a la Seguretat Social de les pràctiques i beques

Mesura del Govern central.

més informació »


Acció Jove de CCOO de Catalunya veu positiva l'aprovació del necessari i urgent “Plan Choque por el Empleo Joven 2019-2021”

Ahir el Consejo de Ministros va aprovar el Plan de Choque por el Empleo Joven a implantar entre el 2019 i 2021. Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya, a priori, veu amb bons ulls la iniciativa perquè comparteix els vuit objectius esmentats al document

més informació »


XVI Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas

Dies 9 i 10 de novembre a l'Alberg Mare de Déu de Montserrat (passeig de la Mare de Déu del Coll, 41-51, Barcelona).

més informació »


Nou catàleg de xerrades per a la Formació Professional

La Federació d'Educació de CCOO ha presentat un nou catàleg de xerrades sobre perspectiva professional que vol informar i orientar als futurs treballadors i treballadores sobre els drets socials i laborals de diferents famílies professionals, les negociacions i millores en la negociació col·lectiva i l'accés a les borses de treball i a la funció pública de les diferents administracions i sectors.

més informació »


Escola de joves sindicalistes Ángel Rozas: "Que no ens guanyin la partida!"

Un any més Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya organitza l'Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas, una escola de formació dirigida per joves i per a joves. En aquest cas, serà una trobada de dos dies on s'analitzarà la situació actual, qüestions de gènere i l'acció sindical.

més informació »


Acció Jove de CCOO de Catalunya presenta la segona edició la guia "Aprenents, becaris i treball precari”

Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya ha presentat aquesta setmana davant la premsa la segona edició de la guia Aprenents, becaris i treball precari on es recullen els diferents tipus de pràctiques laborals i no laborals que es poden realitzar en una organització productiva.

més informació »


Informe "Propostes de CCOO de Catalunya per a un model de formació professional dual"

Presentat en roda de premsa el dimarts 24 de juliol de 2018.

més informació »


Què has de saber per començar a treballar?

La guia inclou informació sobre el contracte (la durada, el període de prova, la jornada laboral, el salari...), el conveni col·lectiu d'aplicació segons l'activitat de l'empresa, la nòmina (encapçalament, meritacions, bases de cotització, deduccions i liquidació...), les vacances i els permisos, la protecció de la salut en el lloc de feina, la representació dels treballadors, l'acomiadament (disciplinari, improcedent...), la dimissió o la finalització del contracte, la quitança o liquidació, la indemnització i la prestació per atur, entre d'altres.

més informació »


Acció Jove – Joves de CCOO presenta la reedició de la guia "Aprenents, becaris i treball precari"

8 de maig, Dia Internacional del Becari.

més informació »


Reedició de la guia 'Aprenents, becaris i treball precari'

Elaborada per Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya.

més informació »


Cinefòrum amb 'I, Daniel Blake'

Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya ha organitzat un cinefòrum sobre la pel·lícula I, Daniel Blake, del director britànic Ken Loach. L'acte tindrà lloc el dijous 12 d'abril de 2018, a partir de les 18 hores, al Casal Pere Quart de Sabadell, i s'hi podrà veure la pel·lícula i participar en un debat posterior.

més informació »


Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya organitza un cinefòrum amb la pel·lícula "Pago justo"

Demà dimecres, 7 de març, a les 18.00 hores, a la seu del sindicat a Barcelona.

més informació »


Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya rebutja l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola i denuncia la desproporcionalitat dels empresonaments

Conflicte eminentment polític.

més informació »


CCOO veu amb preocupació que en 4 anys les beques hagin passat del 40% al 80% dels casos en l'FP dual del sistema educatiu, en detriment dels contractes, i han incrementat la precarietat del jovent

COO volem valorar la formació professional en el seu conjunt i l'FP dual en concret perquè la formació de les persones, a més de ser un dret, no és un cost, sinó una inversió de futur que beneficia les persones, les empreses i el mateix país.

més informació »


El Masnou acull la XV Escola de joves sindicalistes Ángel Rozas sota el lema “Per un sindicat més jove, apoderem-nos”

Els dies 8 i 9 de setembre del 2017, Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya organitza la XV Escola de joves sindicalistes Ángel Rozas. Es farà al Masnou, a l'alberg J. M. Batista i Roca (av. Senyors Cusí i Furtunet, 52) i començarà demà divendres a les 17 hores. Sobre les 20.30 hores, el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, participarà en un debat.

més informació »


XV Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas

Divendres 8 i dissabte 9 de setembre del 2017 al Masnou.

més informació »


Valoració del Pla territorial sectorial de l'habitatge

Roda de premsa del dimecres 2 d'agost del 2017.

més informació »


Cinefòrum amb la pel·lícula 'Pan y rosas'

Demà dijous, 27 de juliol, a les 18.00 hores, al Casal Pere Quart de Sabadell.

més informació »


Acció Jove de CCOO de Catalunya no veu solucions al problema de l'accés del jovent a l'habitatge

La coordinadora d'Acció Jove de CCOO de Catalunya, Irene Ortíz, ha comparegut aquesta tarda a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya on s'ha tractat sobre l'avantprojecte del Pla d'Habitatge de Catalunya.

més informació »


Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya estarà en alerta sobre la nova ajuda del Govern central als joves

Ahir, la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, va anunciar una ajuda directa a tots aquells joves considerats ni-nis (que “ni estudien ni treballen”), inscrits al programa de la Garantia Juvenil, que signin un contracte de formació i aprenentatge. Aquesta ajuda seria d'uns 430 euros mensuals, per un període màxim de 18 mesos. Cal remarcar, que Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya sempre ha denunciat l'ús del terme ni-ni, ja que és un terme pejoratiu i no s'ajusta a la realitat d'aquests joves.

més informació »


Documents de la 4a Assemblea Nacional d'Acció Jove

La 4a Assemblea Nacional d'ACCIÓ JOVE - Joves de CCOO de Catalunya (ANAJ) s'ha desenvolupat a Barcelona el divendres 10 de març de 2017 i ha estat una eina que garanteix la participació per part del conjunt dels joves sindicalistes afiliats a les CCOO.

més informació »


Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya organitza un seminari sobre joves, exili i precarietat

Demà divendres, 24 de febrer, a les 18.00 hores, a la seu del sindicat a Barcelona.

més informació »


No us perdeu el seminari que hem organitzat amb el títol "Joves, exili i precarietat"

El divendres 24 de febrer celebrarem un seminari que, amb el títol "Joves, exili i precarietat", servirà per reflexionar sobre una de les conseqüències més dures de l'actual crisi econòmica. Ens referim a l'exili forçat al qual moltes persones joves s'han vist sotmeses per tal de trobar les oportunitats laborals que el seu propi país els negava.

més informació »


CCOO participa al seminari ‘Joves, canvi social i ruptura generacional'

Taula rodona demà dijous, 15 de desembre, a les 18.00 hores, a Barcelona.

més informació »


'Joves aprenents, becaris i precaris', programa de CCOO emès pel Canal 33 el 8 d'octubre

Programa sindical de CCOO a TVC, número 234.

més informació »


XIV Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas, organitzada per Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya

Divendres 30 de setembre i dissabte 1 d'octubre a Coma-ruga.

més informació »


XIV Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas

Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya organitza la XIV Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas, una escola de formació dirigida per joves i per a joves. En aquest cas, serà una trobada de dos dies on s'analitzarà què pensen els joves sindicalistes de la seva organització i contribució dins el sindicat. Es durà a terme els dies 30 de setembre i 1 d'octubre a Coma-ruga (Baix Penedès).

més informació »


Guia 'Aprenents, becaris i treball precari'

Amb aquesta guia, des de CCOO volem facilitar que els nostres delegats i delegades sindicals puguin identificar les diferents situacions per les quals una persona en pràctiques pot estar a l'empresa, ja sigui per introduir criteris a la negociació col.lectiva que permetin diferenciar amb claredat les activitats "de pràctiques" d'aquelles que correspon realitzar en el marc d'un contracte laboral, o bé per informar els i les joves (dins i fora de l'empresa) sobre qualsevol consulta relacionada amb aquest tema.

més informació »


Projecció del documental ‘Ni doblegats ni domesticats' a l'Espai Jove La Fontana de Barcelona

Demà dijous, 14 de juliol, a les 21.00 hores.

més informació »


Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya adverteix que la destrucció d'ocupació juvenil continua mentre s'intensifica la precarietat laboral dels qui treballen

Valoració de la situació laboral dels i les joves.

més informació »


Acció Jove-Joves de CCOO participa en un debat sobre la Unió Europea

Demà dijous, 3 de març, a les 19.00 hores, a l'Espai Jove “La Fontana” de Barcelona.

més informació »


CCOO denuncia que continua la destrucció d'ocupació juvenil

El 2015 es caracteritza per una certa recuperació econòmica que hauria d'incidir en una millora del mercat de treball. No obstant, l'evolució del mercat de treball durant aquesta darrera legislatura no ho constata ja que l'ocupació creada i la reducció de l'atur són testimonials.

més informació »


Noves guies sociolaborals d'Acció Jove

Des d'Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya hem editat dues noves guies sobre salut laboral i sobre l'FP dual.

més informació »


Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya alerta de l'imparable creixement del risc de pobresa i exclusió entre els i les joves catalans

12 d'agost, Dia Internacional de la Joventut.

més informació »


CCOO de Catalunya celebra l'absolució dels estudiants Isma i Dani

La defensa ha estat portada per l'advocat Luis Salvadores, del Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO de Catalunya.

més informació »


CCOO participa a la concentració de suport a l'Isma i al Dani

Davant la Ciutat de la Justícia, el 30 de juny del 2015.

més informació »


CCOO crida a la participació a la concentració de suport als estudiants Isma i Dani en l'inici del seu judici

Demà dimarts, 30 de juny, a les 9.00 hores, a la Ciutat de la Justícia

més informació »


CCOO crida a participar en la concentració de suport als estudiants Isma i Dani en l'inici del seu judici

El proper dimarts, 30 de juny, a les 9.30 hores començarà el judici contra els estudiants Ismael Benito i Dani Ayyash, després de la suspensió que va tenir lloc el passat mes de març. CCOO de Catalunya dóna ple suport als dos joves, que van ser detinguts juntament amb un altre company acusats de formar part d'un grup organitzat per generar aldarulls durant la vaga general del 29 de març del 2012

més informació »


CCOO de Catalunya participarà a la concentració de suport a l'Isma i al Dani

CCOO de Catalunya fa una crida a participar en la concentració de suport que tindrà lloc el dimarts 30 de juny a les 9.00 hores a la Ciutat de la Justícia i en la que participarà Joan Carles Gallego, secretari general del sindicat.

més informació »


L'edifici de CCOO a Barcelona (Via Laietana, 16) queda alliberat de racisme amb un acte simbòlic celebrat el passat dissabte #20J pel matí

Acció Jove - Joves de CCOO se suma a l'Aixada Antiracista.

més informació »


Assemblea sindical oberta dels joves de CCOO

Demà dissabte, 20 de juny, a la sala d'actes de CCOO a Barcelona.

més informació »


CCOO celebra que l'Ajuntament de Barcelona hagi retirat els càrrecs contra els estudiants Ismael Benito i Dani Ayyash, detinguts a la vaga general del 29-M del 2012

Acusats de generar aldarulls.

més informació »


Assemblea sindical oberta jove

El dissabte 20 de juny celebrarem l'Assemblea sindical oberta jove. Aquest serà un espai pensat per analitzar allò que fem i intentar treure conclusions per millorar i canviar tot allò que considerem que ens ha de permetre ser una organització millor i més útil.

més informació »


CCOO vota en contra del pla de Garantia Juvenil 2015-2020 presentat pel Govern de la Generalitat

Exigim una Garantia Juvenil de qualitat i amb garanties.

més informació »


18 d'abril, manifestació a Barcelona contra el TTIP

CCOO de Catalunya i les organitzacions de la campanya contra el TTIP han convocat una manifestació el proper 18 d'abril, a les 17 h, davant de la seu de la Comissió Europea a Barcelona, al passeig de Gràcia, 90. El recorregut de la manifestació passarà pel passeig de Gràcia, la plaça de Catalunya, la ronda de Sant Pere, la plaça d'Urquinaona i la Via Laietana fins a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

més informació »


Suspès el judici dels estudiants Isma i Dani i la concentració de suport prevista

El judici previst per al proper dilluns, 9 de març, contra l'Isma i el Dani, els estudiants detinguts a la vaga general del 29 de març del 2012, ha estat suspès.

més informació »


Acció Jove de CCOO posarà en marxa un punt d'informació i assessorament a Sant Vicenç dels Horts

A partir del dia 3 de febrer.

més informació »


XIII Escola de joves sindicalistes Ángel Rozas

30 i 31 de gener, al Masnou.

més informació »


XIII Escola de joves sindicalistes Ángel Rozas

Un any més et convidem a participar a l'Escola de joves sindicalistes Ángel Rozas. Enguany celebrarem la tretzena edició, amb el lema "A l'ofensiva!".

més informació »


Campanya de recollida de joguines i de material escolar

CCOO, amb la col laboració de la Xarxa d'Acció Solidaria i l'entitat Sonrisas azules, impulsem per a aquest Nadal una campanya de recollida de joguines i de material escolar. L'objectiu és doble: col·laborar perquè cap infant es quedi sense regal la nit de reis, i ajudar a garantir que tots els nenes i nenes tinguin el material necessari a l'escola.

més informació »


CCOO de Catalunya exigeix un model de formació dual de caràcter laboral amb la participació activa d'organitzacions sindicals i patronals en el seu desenvolupament

El presumpte model propi de FD que es pretén estendre a Catalunya amb la participació de les cambres no és un model consensuat, ni tan sols discutit, tal com estableix el projecte de llei de formació professional que està actualment en debat parlamentari.

més informació »


Acció Jove ens sumem a la campanya "Tancarem el CIE!"

Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya ens hem adherit al manifest i a la campanya que defensa el tancament del centre d'internament per a estrangers (CIE) de Barcelona.

més informació »


CCOO s'absté en el posicionament de les bases per a l'estratègia d'ocupació juvenil i el desenvolupament de la Garantia Juvenil a Catalunya

Actualment el disseny no ens fa possible votar-hi favorablement, però esperem que del futur pla de mesures concretes que caldrà desenvolupar en neixi una autèntica garantia juvenil catalana: útil, innovadora i que incideixi realment en la reducció de la taxa d'atur dels joves i les joves a Catalunya, així com en la desprecarització i millora de la qualitat del treball.

més informació »


Entitats juvenils valoren el Ple del Parlament sobre la joventut

Declaracions d'Aina Vidal, coordinadora nacional d'Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya.

més informació »


El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Acció Jove-CCOO de Catalunya i Avalot-Joves de la UGT valoren el Ple monogràfic del Parlament sobre la situació de la joventut

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Acció Jove-CCOO de Catalunya i Avalot-Joves de la UGT i, convoquen una roda de premsa el dimarts 15 de juliol, a les 10 h, davant el Parlament de Catalunya, un any després del Ple de la joventut. Es farà balanç del Ple monogràfic de la joventut i es demanarà que es compleixin els acords.

més informació »


CCOO denuncia que la 'Garantia' Juvenil espanyola neix torta i amb uns recursos del tot insuficients

La Garantia Juvenil neix com a proposta de la Confederació Europea de Sindicats, com un programa que havia d'impulsar el canvi en la forma de respondre al drama de l'atur juvenil als diferents països de la Unió però especialment en aquells amb unes xifres més desbocades.

més informació »


CCOO participa en un acte de la societat civil catalana pel dret a decidir després de l'abdicació del rei

Diverses organitzacions i personalitats de la societat civil catalana han organitzat un acte per reclamar el dret a decidir de la ciutadania després de l'abdicació del rei Joan Carles I.

més informació »


Acció Jove-Joves de CCOO denuncia que el Ministeri d'Educació vol eliminar de nou el dret a cotitzar dels becaris universitaris

Reial decret.

més informació »


Davant de l'abdicació del rei, Acció Jove-Joves CCOO demanem la convocatòria d'un referèndum

Referèndum Ja.

més informació »


CCOO rebutja criminalitzar el suport social pel desallotjament de Can Vies, a Barcelona

Detenció d'un company d'Acció Jove.

més informació »


Acció Jove – Joves de CCOO rebutja l'actuació d'ahir a la nit i dilluns protagonitzada per la policia a Sants

El passat dilluns 26 l'Ajuntament de Barcelona ordenava el desallotjament de Can Vies. Can Vies és molt més que un mer edifici per al barri de Sants i per al conjunt de la ciutat de Barcelona.

més informació »


Una sentència declara que tenir menys de 35 anys no és motiu de discriminació laboral

Una sentència del TSJC declara nul l'article 24 del Conveni de col·lectivitats, firmat en solitari per la UGT i la patronal del sector ACERCO, que creava un nou grup salarial pensat exclusivament per a les persones menors de 35 anys d'11.000 € anuals de retribució, fet que suposava una diferència de 178,75€ mensuals menys (respecte al grup salarial immediatament superior) pel fet de ser jove.

més informació »


Acció Jove participa a la conferència internacional del sindicat alemany IG Metall

Aina Vidal, coordinadora nacional d'Acció Jove, ha participat en una taula rodona en la que s'ha debatut la situació dels joves europeus. Vidal ha situat la dramàtica situació dels joves catalans i del progressiu deteriorament del mercat de treball.

més informació »


Acció Jove - Joves de CCOO rebutja la proposta de la CEOE sobre implementar un SMI per joves

Des d'Acció Jove - Joves de CCOO volem expressar el nostre rebuig més enèrgic a la nova il·luminació del president de la CEOE Joan Rossell que proposava implementar un Salari Mínim Interprofessional per a joves.

més informació »


Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya demana a Angela Merkel la fi de les polítiques d'austeritat i més inversió i decisió política per fer front a l'atur

CCOO va destacar la devastadora situació que les polítiques d'austeritat impulsades per la cancellera estan produint a Catalunya i Espanya i la contradicció que representa impulsar programes com la Garantia Juvenil i les retallades derivades de l'austeritat.

més informació »


La coordinadora nacional d'Acció Jove es reuneix amb la cancellera Angela Merkel

Aina Vidal, coordinadora nacional d'Acció Jove, es reunirà amb la cancellera Angela Merkel com a membre d'un reduït grup de joves sindicalistes europeus. Aprofitarem la reunió per denunciar els polítiques austericides i per parlar dels programes de Garantia Juvenil.

més informació »


CCOO exigeix recuperar l'esperit inicial de la Garantia Juvenil, iniciativa de la Comissió Europea per ajudar els joves en atur

Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya.

més informació »


El Consell de la Joventut de Barcelona llança la campanya 'Tornem a Barcelona'

Demà, 17 de desembre, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) presenta la campanya 'Tornem a Barcelona', amb l'objectiu de proposar solucions per fer front a una situació amb més de 40.000 persones menors de 30 anys aturades, una taxa d'atur juvenil (16-25 anys) del 42% i un increment del 50% dels joves barcelonins que viuen a l'estranger.

més informació »


Nova edició de l'Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas

Aquest cap de setmana celebrem la 12a edició de l'Escola de Joves Sindicalistes Ángel Rozas, amb el títol "La joventut: els nous esclaus del segle XXI?".

més informació »


Acció Jove - Joves de CCOO denuncia l'enduriment de condicions per obtenir una beca Erasmus

Les polítiques de Wert ens allunyen d'Europa, de l'educació pública i de la igualtat d'oportunitats.

més informació »


Informe sobre joves i ocupació 2013

Elaborat per Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya i presentat el 18 de setembre de 2013.

més informació »


Acció Jove valora positivament els compromisos del Ple del Parlament sobre joventut i n'exigirà el compliment

El Parlament de Catalunya aprova un pla de xoc contra l'atur juvenil, desenvolupar la Garantia Juvenil i un programa de retorn de l'emigració

més informació »


Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya rebutja el nou indicador per mesurar l'atur juvenil que proposa l'Eurostat

Considerem que la taxa d'atur juvenil continua sent l'indicador més adient per mesurar la població juvenil que es troba desocupada

més informació »


Manual jove d'eleccions sindicals

Davant d'un període d'eleccions sindicals, importantíssim perquè les CCOO continuem sent el primer sindicat de Catalunya, ACCIÓ JOVE ens hem marcat un objectiu prioritari i és la RENOVACIÓ i EL REJOVENIMENT de les candidatures de CCOO.

més informació »


Twitter

Agenda

TVC | 00.30
Programa sindical: CCOO número 278. 'Pensions públiques, vida digna'

Més actes »

Documents

Informe "Propostes de CCOO de Catalunya per a un model de formació professional dual"

Què has de saber per començar a treballar?

Reedició de la guia 'Aprenents, becaris i treball precari'

Noves guies sociolaborals d'Acció Jove

Guies sociolaborals d'Acció Jove

CCOO exigeix recuperar l'esperit inicial de la Garantia Juvenil, iniciativa de la Comissió Europea per ajudar els joves en atur

El Consell de la Joventut de Barcelona llança la campanya 'Tornem a Barcelona'

El DGB alemany alerta sobre falses ofertes formatives per a joves

Informe sobre joves i ocupació 2013

CCOO reclama del Govern de Catalunya un autèntic pla de xoc que abordi la inserció laboral del col·lectiu de joves

Acció Jove valora positivament els compromisos del Ple del Parlament sobre joventut i n'exigirà el compliment

Els joves de CCOO demanen implicació pressupostària al Govern per dur a terme mesures per fer front a l'atur juvenil

CCOO denuncia que el Govern espanyol segueix apostant per mesures inútils i està tan preocupat per l'atur juvenil que marxa a mitja cimera

Acció dels joves de CCOO contra les polítiques d'austeritat

Acció de protesta dels joves de CCOO contra les polítiques d'austeritat

Els i les joves volem treballar, però no de qualsevol manera

Acció Jove de CCOO de Catalunya considera el decret del govern sobre emprenedoria i ocupació jove una pas més cap a la precarització de les condicions d'inserció dels joves en el mercat de treball

La companya Tània Pérez formarà part de la nova Executiva de CCOO

Acció Jove de CCOO de Catalunya li recorda a Rosell que els joves volen saber que és treballar, l'estabilitat laboral i un sou digne

Acció Jove de CCOO considera que la mesura de “tarifa plana” en les cotitzacions a emprenedors és una mesura pal·liativa d'efectes dubtosos i amb un impacte molt reduït

Acció de joves sindicalistes catalans, alemanys, francesos i italians davant la seu del Parlament Europeu a Barcelona

III Assemblea Nacional d'Acció Jove #somBandaOrganitzada

EL GOVERN DEL PP DESVESTEIX UN SANT PER VESTIR-NE UN ALTRE

L'Eina Jove, la revista dels joves de CCOO de la Federació d'Indústria

Més notícies »

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.