‘Contra les violències masclistes, sindicat feminista’

Manifest de CCOO de Catalunya amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones i les Criatures

Les violències masclistes són el resultat més greu i esfereïdor de la desigualtat que origina el patriarcat. Un patriarcat que s’adoba en unes relacions socials de gènere basades en l’abús de poder i la violència envers les dones de totes les edats, orígens i condicions socials pel fet de ser dones.

Cada cop que ens assabentem d’una violació, de l’assassinat d’una dona, o de les criatures, o de com actua la justícia patriarcal, sentim dolor i sortim al carrer per exigir l’esforç que calgui per posar fi a aquest flagell social i, també, per justícia.

És indignant que davant dels feminicidis no hi hagi més contundència en les respostes.

Feu clic per veure:
– el manifest de CCOO de Catalunya del 25 de novembre de 2019: ‘Contra les violències masclistes, sindicat feminista’
– el manifest conjunt de CCOO de Catalunya i UGT del 25 de novembre de 2019: ‘UGT i CCOO refermen la seva total condemna a les violències masclistes
– el cartell del 25 de novembre de 2019: ‘Contra les violències masclistes, sindicat feminista’
– el programa amb els actes centrals del 25 de novembre de 2019
– la revista Treballadora, especial 25N ‘Contra les violències masclistes, sindicat feminista’ 
– la Gaceta sindical del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

Actes centrals del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones i les Criatures

12.00 h Acte a la Via Laietana i a la plaça del Rei.

— A la Via Laietana: lectura del manifest, on ens acompanyarà la Rosi, la capgrossa feminista de CCOO del Barcelonès.
— A la plaça del Rei: acte en reconeixement i record de les víctimes de violència masclista i de les víctimes d’assetjament sexual i per raó de sexe en l’àmbit laboral.

14.00 h Dinar de carmanyola a la seu de CCOO (sales 11, 12 i 13).
15.00 h A la sala d’actes de CCOO de Catalunya: projecció del llargmetratge documental ‘Sands of silence: waves of courage’ (Arenes de silenci: onades de valor).
Es tracta d’un colpidor documental que trenca el silenci de l’abús i la violència sexual més enllà del trist i conegut extrem de l’espectre que suposen el tràfic de dones i nenes, i els feminicidis.

Després de l’emissió del documental, podrem intercanviar impressions amb Chelo Álvarez-Stehle, productora, realitzadora i guionista.

18.30 h Manifestació del 25-N, amb el lema “Contra les violències masclistes, autoorganització feminista”, als jardinets de Gràcia.
Punt de trobada de CCOO: Palau Robert.

Actes al Barcelonès

El 22 de novembre, a les 11.00 h a la sala d’actes del local de CCOO de Badalona.
Cinefòrum amb el documental es ‘Volar’ produït per Emakunde, Institut Basc de la Dona, Premi al millor documental estranger al Festival de Cinema de Copenhague 2019. Posteriorment tindrà lloc la presentació de la Rosi, la capgrossa feminista de CCOO del Barcelonès.

A l’Hospitalet de Llobregat:
El 28 de novembre, a les 9.00 h, a la Plaça de Colom, 1, taller ‘Dones, Asil i Treball’ organitzat amb el CITE en el marc d’actividats de l’Espai de Ciutadania de l’Hospitalet, amb motiu del 25N

Actes a Tarragona

La Canonja
El 23 de novembre, a les 9.30 h, activitat benèfica per la Fundació Ana Bella ‘Mou-te per la igualtat de gènere i en contra de la violència masclista’ al Pavelló de La Canonja. Més informació a CCOO de Tarragona.

Tarragona
El 25 de novembre:

8.00 h A l’entrada de les universitats es farà repartiment d’una octaveta de CCOO on explica la reivindicació del 25N.

11.30 h Fotografia des del balcó de CCOO de Tarragona amb la pancarta lila i llaços negres amb el número de dones i criatures assassinades.
12.00 h A la plaça de la Dona Treballadora de Tarragona es farà lectura del manifest conjunt de CCOO i UGT. Seguidament farem manifestació fins als Jutjats, i una vegada allí farem l’explicació de les peticions i queixes que presentarem.

18.00 h Manifestació conjunta unitària a la plaça de la Font.

Actes a Lleida

El 25 de novembre, a les 10.15 h, a CCOO de Lleida, Assemblea de delegats i delegades

10.15.- Presentació i benvinguda. A càrrec de Cristina Rodríguez, Secretària General de CCOO Terres de Lleida.
10.30 h.- “El Conveni 190 i la Recomanació 206 sobre violència i assetjament“, de l’OIT. A càrrec de Michela Albarello, secretària d’Internacional i Cooperació de CCOO Catalunya.
12.00 h.- Presentació de l’Informe de dades sobre les Violències Masclistes a Lleida. A càrrec d’Imma Romeo, secretària de Dones de CCOO Lleida.
12.30 h.- Performance “Memorial pels Feminicidis del 2019”. A la Pl. Ricard Viñes, de Lleida.
13.30 h.- Lectura del Manifest de CCOO Catalunya pel 25 de novembre, “Contra les violències masclistes, sindicat feminista”.
19.30 h.- Manifestació unitària a Lleida. Plaça Víctor Siurana (Rectorat de la Universitat de Lleida)

Actes a Girona

El 21 de novembre, a les 10.00 h a la sala d’actes del local de CCOO de les Comarques gironines (Miquel Blay, 1 de Girona), taller ‘L’ús d’un llenguatge no sexista: de la teoria a la pràctica’ impartit per Cristina Vila, sociòloga experta en igualtat. Inscripcions a [email protected]

El 25 de novembre, a les 19.30 h, als Jutjats de Girona (Avinguda Ramon Folch), concentració amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere.

Actes al Vallès Occidental

Terrassa
El 22 de novembre, a les 10.00 h, al local de CCOO de Terrassa (Sala Apolo Giménez), taller ‘Trenquem amb les LGTBIfòbies’
El 28 de novembre, a les 9.30 h, 10a, al local de CCOO de Terrassa (Sala Apolo Giménez), Escola Neus Català ‘Contra la bretxa salarial, lluita sindical’

Actes al Vallès Oriental, Maresme i Osona

Mataró
El 19 de novembre, a les 19.00 h, Xerrada –Debat ‘Mitjans de comunicació, Prostitució i Tràfic’ al Centre Cívic del Pla d’en Boet (C/Joan Sebastián el Cano, 6). Intervindran: Cristina Salat, periodista de Mataró Audiovisual, Mònica Peinado, Periodista de la Cadena Ser, Alba Garcia, Responsable de la Secretaria de Cohesió Social i Dones de CCOO, Lluïs Rabell, Traductor, activista veïnal i exdiputat. Organitza la Vocalia de Dones Laia l’Arquera i CCOO del Vallès Oriental, Maresme i Osona.

El 23 de novembre, a les 10.00 h, Ones contra la Violència al Port de Mataró. Jornada amb conferències sobre els recursos per a dones i el protocol d’actuació contra la violència masclista. Hi haurà una taula rodona on participaran dones que han patit violència masclista. Hi haurà carpes informatives, entre les quals estarà Radio Mataró amb el programa Migrades, Vocalia de dones Laia l’Arquera i CCOO. També hi haurà sortides al mar amb diferents tipus de navegació, manifest i música.

El 24 de novembre, a les 12.00 h, a la Plaça Peixeteria, recorregut fins la porta de l’Ajuntament de Mataró: ‘Vides Segades’ organitzat per l’Ajuntament de Mataró i Teixit de Dones Mataró que consisteix en una performance a càrrec de més de 100 dones, de les quals un grup de 25 dones són de CCOO Mataro, i lectura de Manifest.

El 25 de novembre, a les 19.30 h, a la porta de l’Ajuntament de Mataró, com cada mes i especialment aquest dia acció i reivindicació contra les violències masclistes a càrrec de Teixit de Dones Mataró

Granollers
El 23 de novembre a les 12.00 h, a la Plaça de la Porxada, Grup d’Expressió corporal contra la violència vers les dones i lectura del manifest a càrrec de la Taula d’Igualtat de gènere, de la que forma part CCOO.

El 5 de desembre, a les 10.00 h, al local de CCOO de Granollers (Pius XII, 5-6), taller de prevenció i actuació davant les violències masclistes a l’àmbit laboral, a càrrec de Neus Moreno, membre de la Secretaria de les Dones de CCOO Catalunya.

Mollet del Vallès
El 28 de novembre a les 18.00 h: Taller de prevenció i actuació davant les violències masclistes a l’àmbit laboral. Sala d’actes del Centre Cultural L’Era (carrer Miguel de Cervantes, 19). Organitzat per CCOO del Vallès Oriental, Maresme i Osona.