Ni un pas enrere! Ens volem vives i lliures!

25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències contra les Dones i les Criatures, 2020

Com cada any, CCOO de Catalunya celebrem diversos actes al voltant del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones. Aquest dia commemorem la data en què es produí el violent assassinat de tres germanes, activistes polítiques, en mans de la policia secreta de la dictadura de la República Dominicana al 1960. Al 1981 es va iniciar la commemoració amb una convocatòria anual i al 1999 l’Assemblea General de Nacions Unides va assumir-ne la reivindicació.

Commemorem aquest dia arreu del món per denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones, que té el seu origen en la manca d’equitat i la discriminació, i per reclamar la seva eliminació.

Els actes previstos són:

22 de novembre
Participació a la Cadena Feminista. Podeu apuntar-vos en el següent enllaç: http://novembrefeminista.caladona.org

23 de novembre
Presentació i llançament de la campanya #JoTambé


24 de novembre
Roda de premsa de presentació de l’informe de violències i presentació de la inciativa Locals amb porta violeta de CCOO, amb Alba Garcia, secretària de Dones i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya, i Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.

25 de novembre
Dia internacional per a l’eliminació de les violències contra les dones.

Amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, la Delegació de Govern contra la Violència de Gènere, convoca a tota les institucions i entitats, públiques i privades, mitjans de comunicació i a la societat en general, a un minut per les víctimes de la violència contra les dones, per les assassinades i per les supervivents.

En aquest context de crisi sanitària, i davant la impossibilitat de dur a terme grans concentracions com en anys anteriors, aquest minut és la millor manera de visibilitzar públicament el compromís i el suport de totes les institucions i de la societat espanyola en el seu conjunt amb les víctimes de violències contra les dones. El reconeixement institucional i social és una forma de reparació moral i simbòlica cap a les mateixes.

A iniciativa de les entitats de la societat civil, suggerim que s’acompanyi de la col·locació en balcons i finestres de peces de color morat i es realitzin i difonguin fotografies d’aquestes actuacions amb l’objecte d’ampliar l’impacte.

Per a això, es convoca un minut per totes les víctimes el dimecres 25 de novembre de 2020, a les 12:00 hores, les 11 a les Canàries, agraint la difusió d’aquestes iniciatives entre tot el seu entorn per aconseguir la màxima participació en la mateixa.

26 de novembre

Acte en línia sobre els feminicidis a Mèxic: “Feminicidi, injustícia i impunitat a Mèxic: El cas emblemàtic de Marisela Escobedo”.
Organitza: Fundació Pau i Solidaritat i Secretaria de les Dones i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya
Hora: 18.00-19.30 h, en línia, via Meet. Cal omplir el formulari d’inscripció
Hi intervenen:
Esther Caballé, directora de la Fundació Pau i Solidaritat
Liliana Reyes, coordinadora de CCOO de l’Hospitalet i activista mexicana a Barcelona
Lucha Castro, Defensora dels Drets Humans i advocada de Marisela Escobedo
Alba Garcia, secretaria de Dones i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya

Es recomana visualitzar previament el documental que està disponible a la plataforma Netflix. Us deixem enllaç del trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2vsHHKwqPD8

16 de desembre
A les 10 del matí, acte online organitzat pel grup d’homes feministes de CCOO, amb la participació del doctor Miguel Lorente Acosta.
VIOLÈNCIA DE GÈNERE: LES TRAMPES DE SEMPRE EN ESCENARI DE PANDÈMIA

La incapacitat de veure la violència de gènere, tot i l’impacte objectiu que produeix el seu resultat, amb més de la meitat de les dones del nostre país havent sofert, concretament el 57,3% segons Macroenquesta 2019, ens demostra que es tracta d’una violència estructural que només podrà ser eradicada amb polítiques progressistes transformadores, i amb una renúncia envers el model cultural basat en una masculinitat que exerceix el poder des de la individualitat, la institucionalitat i el món social a través de la normalitat.

Analitzarem aquestes circumstàncies per poder avançar en les iniciatives transformadores.

Commemoració del 25-N a CCOO de Lleida
El dia 25, a les 12 del migdia, el personal i sindicalistes que estiguin treballant al local de Lleida faran un minut de silenci a la porta de l’edifici i llegiran el manifest que ha preparat el sindicat per commemorar aquest dia.

Al local del sindicat mostrem des del 16 i fins al 27 de novembre l’exposició cedida per l’ICD “Lliures i sense por”, que forma part de la campanya Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals, pensada com a recurs formatiu per reflexionar sobre què són les violències sexuals, com identificar-les, quines en són les causes, i què es pot fer davant situacions de violència.

Commemmoració del 25-N a CCOO de Tarragona
24-N. A les 10.00 h – Roda de premsa conjunta de CCOO i UGT
25-N: A les 11.00 h- Presentació del projecte “Porta Violeta” i lectura del manifest de CCOO a la Plaça de la Dona. A les 12.00 h Concentració i lectura del manifest conjunt de CCOO i UGT a les escales de la Catedral de Tarragona.

Feu clic per a veure el cartell dels actes de CCOO de Tarragona pel 25N

Commemmoració del 25-N a la Federació d’Educació
En commemoració del DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES I LES CRIATURES, la Federació d’Educació de CCOO us ofereix gratuïtament una selecció dels treballs de les nostres artistes col·laboradores de CCOOMICS.

Aquesta informació s’anirà ampliant a mesura que es tinguin les dades pendents de concretar.

 

Ni un pas enrere! Ens volem vives i lliures!

Feu clic per veure el cartell del 25N o el manifest del 25N