Llei de mútues

Recursos per a l'acció quan estem de baixa mèdica. Què cal fer?


Foto

Aquest últim any s'ha publicat la mal anomenada llei de mútues, que s'anunciava a la Llei 27/2011. És l'inici dels canvis que la mateixa llei de mútues, avui integrada a la Llei general de la Seguretat Social (RDL 8/2015), anuncia, ja que remet nombroses vegades a desenvolupaments reglamentaris pendents. Actualment s'han realitzat canvis pel que fa a la naturalesa jurídica de les mútues, que han canviat la seva denominació de mútues col·laboradores DE la Seguretat Social a mútues col·laboradores AMB la Seguretat Social, cosa que potencia la seva naturalesa jurídica privada, però amb el sosteniment i el funcionament de la seva activitat amb quotes de la Seguretat Social.

Cal conèixer aquests canvis detalladament i realitzar campanyes informatives a les empreses per exigir que es garanteixin i es respectin drets com ara el dret a la salut, a l'assistència sanitària, a la confidencialitat de dades mèdiques, a la intimitat...

Català
03/05/2016

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.