Publicacions

Publicacions

  • Categoria


Les mateixes estrelles

7 de gener de 2021

El quart llibre de la col·lecció ‘Llegim’ està escrit per Núria Martí, i porta per títol Les mateixes estrelles.
Narra la fugida de més de dues mil persones durant la Guerra Civil Espanyola a bord del vaixell Winnipeg. Pablo Neruda va organitzar aquest viatge solidari rumb a Xile. És el guanyador del 1r Premi de Novel·la Curta de Lectura Fàcil, organitzat per CCOO.

Descarregar

El nou món de la Sandy

7 de juny de 2005

El tercer llibre que s’ha publicat dins la col·lecció ‘Llegim’ és El nou món de la Sandy, de Fina Niubó, que explica la història d’una noia equatoriana, la Sandy, que abandona el seu país i arriba a Catalunya. Aquí, treballarà tenint cura d’una persona gran i entre les dues s’establirà una gran complicitat. La tristesa per estar lluny de la seva família, l’enyor dels seus costums, els tràmits per aconseguir els papers… són alguns dels temes que es tracten en aquestes pàgines, els quals contrasten amb les ganes d’aprendre, d’integrar-se i de començar una nova vida. A més, hi ha una comprensió lectora per acabar d’aprofundir en la lectura del llibre.

Descarregar

La mirada ferida

7 d'abril de 2000

El segon llibre, La mirada ferida, va sortir a la llum l’any 2005 de la mà de Mireia Companys i recentment se n’ha publicat una segona edició. Goran és un nen de deu anys, de Sarajevo, que durant la guerra dels Balcans va perdre tota la seva família. Quan està en un camp de refugiats, sol i trist, s’adona que potser encara li queda alguna esperança per continuar vivint. Les últimes pàgines d’aquesta publicació estan reservades a uns quants exercicis per tal d’aprofundir en el contingut del material que s’ha llegit.

Descarregar

No estem mai sols: conèixer Miquel Martí i Pol

7 d'abril de 1996

El primer, No estem mai sols: conèixer Miquel Martí i Pol,està escrit per Carme Pérez, es va publicar el 2002 i ja està en la quarta edició. El poeta de Roda de Ter, sovint anomenat el “poeta del poble”, n’és el protagonista, per ser una persona coneguda, estimada per tothom i amb una gran capacitat de connectar amb els altres. Aquí, s’expliquen els lligams entre la vida i l’obra de Miquel Martí i Pol i, a més, també hi ha un llistat de vocabulari i una proposta de comprensió lectora.

Descarregar