Vaga al sector del metall de Lleida el 22 i 23 de novembre per un conveni digne

Demà, dia 22, CCOO i UGT han convocat una manifestació fins a la seu de la patronal FEMEL

UGT-FICA i CCOO d’Indústria han convocat vaga al sector del metall de la província de Lleida els dies 22 i 23 de novembre per exigir a la patronal un conveni digne, amb uns increments salarials que garanteixin el poder adquisitiu de les persones que treballen al sector. La vaga segueix endavant, després que la mediació realitzada avui hagi finalitzat sense acord entre les parts.

Demà dimarts, dia 22 de novembre, UGT i CCOO han convocat una manifestació a Lleida que començarà a les 11 h, a la plaça de Ricard Viñes, i anirà fins a la seu de la patronal FEMEL, on es farà una concentració per reclamar a la patronal FEMEL que abandoni el seu immobilisme i faci un pas endavant per desencallar les negociacions del conveni sectorial.

CCOO i UGT denuncien l’actitud de la patronal, que aboca el sector al conflicte, amb una proposta salarial molt per sota del que puja el cost de la vida i que no garanteix que les persones que treballen al sector no perdin poder adquisitiu. Tampoc preveuen la reducció de la jornada laboral ni la millora dels permisos.

El Conveni del metall de Lleida és el que té els salaris més baixos i les pitjors condicions, una situació que toca revertir amb unes condicions laborals i salarials dignes. Per això reclamen un canvi a la patronal per avançar en la mateixa línia que s’ha fet en els convenis del metall de Barcelona i Tarragona.