La plantilla del CAP Torreforta – La Granja protesten contra la manca de recursos per l’atenció primària que augmenta la llista d’espera

La protesta també va dirigida al gerent territorial del Camp de Tarragona per les seves declaracions desafortunades

 

Els treballadors del CAP TORREFORTA – LA GRANJA (Tarragona 2), demà dimecres, dia 28 de juny del 2017, faran una concentració davant la porta principal del CAP, a les 14 hores, per mostrar el seu rebuig així com la seva disconformitat per les declaracions realitzades pel gerent territorial del Camp de Tarragona Rafael Gracia, al Diari de Tarragona, publicades el dia 25 de juny, en què, segons aquesta notícia, el problema de tanta llista d’espera al CAP La Granja – Torreforta “és un problema de gestió”.

 

No explica res a la premsa, de l’anunci que va realitzar el conseller de Salut, Antoni Comín, el dia 11 d’abril en roda de premsa.

 

El conseller de Salut va informar “del nou model d’assignació de recursos per a l’atenció primària i comunitària per tal de combatre les desigualtats en salut de la població. Així, de forma immediata, es destinaran 12,5 milions d’euros addicionals a 155 equips d’atenció primària (EAP) que principalment treballen en un entorn socioeconòmic desfavorable i que, després d’aplicar el nou model, que incorpora l’indicador social compost, que es va encarregar a l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) per mesurar les desigualtats en salut de la població, tenen un finançament insuficient. L’objectiu és distribuir els recursos de l’atenció primària segons el principi a iguals necessitats, iguals recursos”.

 

D’aquests recursos, l’EAP TORREFORTA – LA GRANJA (Tarragona 2) ha de rebre com a pressupost addicional per a l’any 2017, 165.372,53 euros, segons el conseller de Salut, i “es destinaran a un increment de professionals i a reforçar l’orientació a la salut comunitària de l’atenció primària. En funció de les necessitats específiques, cada equip de primària decidirà el nombre i el perfil de professionals que incorporarà”.

 

Actualment la gerència del Camp de Tarragona i la direcció d’atenció primària no pensen destinar aquest pressupost addicional a l’EAP TORREFORTA – LA GRANJA (Tarragona 2).

 

Per aquest motiu, s’ha convocat la CONCENTRACIÓ per demà dimecres 28 de juny del 2017 a les 14 hores en la porta del centre.