Desmuntant prejudicis

El Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) de CCOO de Catalunya ha engegat una campanya contra els estereotips i els prejudicis a les empreses amb el suport d’Open Society Foundations. Aquesta campanya està vinculada als acords de gestió de la diversitat i no-discriminació que promou CCOO de Catalunya a les empreses i té com una de les activitats principals la realització de sessions formatives per a delegats i delegades, i treballadors i treballadores, per fomentar una presa de consciència dels processos de construcció del discurs discriminatori i explicar la manera com combatre’l. La formació presencial es complementa amb un programa audiovisual, una guia informativa i fullets de sensibilització davant els discursos racistes i xenòfobs.

D’altra banda, durant el procés de discussió i elaboració de la campanya en el marc del sindicat, es va aprovar la constitució del Comitè Sindical de Prevenció del Racisme i la Xenofòbia, constituït per persones de diferents estaments organitzatius del sindicat per sensibilitzar sobre el paper dels estereotips i els prejudicis, i per dur a terme actuacions de prevenció d’aquests comportaments al si del sindicat i als centres de treball.

El projecte Desmuntant prejudicis va rebre el Premi Francesc Candel de la Fundació Carulla l’any 2015, que reconeix les iniciatives en l’àmbit de la integració dels ciutadans i ciutadanes d’origen immigrant.

Feu clic per veure:
– La guia de la campanya “Desmuntant prejudicis”
– El fullet de la campanya “Desmuntant prejudicis”
– La proposta didàctica de la campanya “Desmuntant prejudicis”  

– El vídeo amb declaracions de Carles Bertran, responsable de Migracions de CCOO de Catalunya, efectuades a la roda de premsa del dimecres 11 de juny del 2014
– El programa sindical: CCOO (TVC) número 203, titulat Desmuntant prejudicis (setembre del 2013)
– El diploma acreditatiu del Premi Francesc Candel de la Fundació Carulla (26 d’octubre del 2015)