Desmuntant prejudicis

El Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) de CCOO de Catalunya ha engegat una campanya contra els estereotips i els prejudicis a les empreses amb el suport de l’Open Society Foundations. Aquesta campanya està vinculada als acords de gestió de la diversitat i no-discriminació que promou CCOO de Catalunya a les empreses i té com una de les activitats principals la realització de sessions formatives per a delegats i delegades, i treballadors i treballadores, per fomentar una presa de consciència dels processos de construcció del discurs discriminatori i explicar la manera com combatre’l. La formació presencial es complementa amb un programa audiovisual, una guia informativa i fullets de sensibilització davant els discursos racistes i xenòfobs. 

D’altra banda, durant el procés de discussió i elaboració de la campanya en el marc del sindicat, es va aprovar la constitució d’un Comitè Sindical de Prevenció del Racisme i la Xenofòbia, constituït per persones de diferents estaments organitzatius del sindicat per sensibilitzar sobre el paper dels estereotips i els prejudicis, i per dur a terme actuacions de prevenció d’aquests comportaments en el si del sindicat i en els centres de treball.

El projecte Desmuntant prejudicis va rebre el premi Francesc Candel de la Fundació Carulla a l’any 2015 que reconeix les iniciatives en l’àmbit de la integració dels ciutadans d’origen immigrant.

Feu clic per veure:
– La guia de la campanya ‘Desmuntant prejudicis’.
– El fullet de la campanya ‘Desmuntant prejudicis’.
– La proposta didàctica de la campanya ‘Desmuntant prejudicis’  

– El vídeo amb declaracions de Carles Bertran, responsable de Migracions de CCOO de Catalunya, efectuades a la roda de premsa del dimecres 11 de juny de 2014.
– El ‘Programa sindical: CCOO’ (TVC) número 203, titulat ‘Desmuntant prejudicis’ (setembre del 2013).
– El diploma acreditatiu del premi Francesc Candel de la Fundació Carulla (26 d’octubre del 2015)