Els joves de CCOO es concentraran diumenge davant de Foment per protestar contra la precarietat que viuen i els problemes de salut mental que genera

Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya es concentrarà aquest diumenge, 7 de maig, a les 18 hores, davant de Foment del Treball, juntament amb els representants d’altres organitzacions juvenils de Catalunya, amb el lema “La precarietat no és una qüestió d’atzar”.

Les persones joves es troben immerses en una situació de crisi, no només per la situació inflacionària i l’encariment del cost de vida, sinó sobretot per la perpètua situació d’inestabilitat fruit de la precarietat estructural.

No tenen feines estables, mai tenen prou formació i arribar a final de mes és una odissea. Les conseqüències d’aquesta realitat són múltiples i, entre elles, es troba el fet que l’edat d’emancipació del jovent català és de les més altes de la Unió Europea i com, alhora, el malestar emocional i els problemes de salut mental es troben generalitzats entre la població juvenil. L’any 2021 un 7,2 % de les persones joves va ser diagnosticada amb depressió severa i a la darrera radiografia sobre salut mental del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) s’afirma que prop d’un 14 % dels joves catalans pateix algun problema de salut mental. El suïcidi ha estat en els darrers anys la principal causa de mort no natural entre el jovent català, amb un 30,5 % d’aquestes defuncions.

És per això que el pròxim dia 7 de maig, a les 18 hores, es concentraran davant de Foment del Treball per reclamar i reivindicar vides dignes per a la joventut treballadora.

Podeu llegir el manifest “La precarietat no és una qüestió d’atzar” en aquest enllaç.