El dictamen va ser aprovat per la Comissió Executiva per delegació del ple del CTESC, el 10 de juliol del 2023
El projecte de decret té per objecte reconèixer i fomentar els valors econòmics, culturals i socials que l’artesania alimentària representa i contribuir al manteniment dels oficis i les produccions artesanes.
L’aspecte principal que motiva la necessitat d’actualització d’aquest marc normatiu és la detecció d’una situació d’ambigüitat o “buit legal” en la regulació de l’artesania alimentària per a aquelles activitats del sector alimentari que segueixen un procediment d’elaboració tradicional i artesanal, però l’ofici dels quals no es troba inclòs al repertori d’oficis d’artesania alimentària de la normativa vigent o no ha estat desenvolupat reglamentàriament.
Així, la nova regulació de l’artesania alimentària té com a objectius específics:
- Garantir la seguretat jurídica d’aquelles persones i empreses que elaboren els seus productes d’acord amb la definició d’artesania.
- Millorar i reforçar la competitivitat de les empreses d’artesania alimentària.
- Incrementar el grau d’informació, garantia i protecció dels consumidors en relació amb l’oferta de productes artesans.
Feu clic per veure el dictamen o el resum.