CCOO i UGT exigim al govern de la Generalitat que concreti urgentment les ajudes per a persones treballadores en ERTO, per autònoms i pel manteniment de l’ocupació de petites empreses.

La partida de 750 M€ anunciada pel govern al Consell del diàleg social el passat 25 de gener, per aquest primer trimestre de l’any, encara no s’ha concretat i hem traslladat al govern la urgència de fer efectives aquestes mesures.

Els treballadors i treballadores en ERTO amb prestacions d’atur més baixes i que porten més temps en aquesta situació, amb una important pèrdua dels seus ingressos, necessiten ràpidament que aquestes ajudes anunciades de 105 M€ es facin efectives, amb un cobrament mínim de 600 euros. UGT i CCOO de Catalunya hem sol·licitat que aquestes ajudes siguin també per als treballadors i treballadores fixes discontinus que no han estat incorporats als ERTO’s per les empreses. I també s’ha de concretar, la partida anunciada de 280 M€ que ha de donar cobertura de nou a les persones autònomes en situació de cessament d’activitat.

Per altra banda, també hi ha pendent la partida de 208 M€ pel manteniment de l’ocupació de les petites empreses de qualsevol sector, amb ERTO’s actius i que tinguin fins a 49 persones treballadores i com a màxim 10 milions de facturació al 2019. Seran ajudes d’un màxim de 30.000 € i per les petites empreses que es comprometin a mantenir l’ocupació fins a finals del 2021, tot i la negativa de les patronals Foment del Treball i Pimec d’acceptar aquestes condicions i no sumar-se a un acord.

Avui el consell executiu del Govern de la Generalitat ha concretat també de la partida dels 132 M€ per ajuts pels sectors afectats per les restriccions d’activitat, una partida de 7 M€ per ampliar la línia d’ajuts a restauració, centres d’estètica i botigues de centres comercials que es va tancar el 31 de desembre passat. I una ampliació de 10 M€ per la línia d’ajuts directes als comerços obligats a tancar des del 7 de gener.

Totes aquestes ajudes i molt especialment les primeres en tota la pandèmia per complementar la pèrdua salarial dels treballadors i treballadores en ERTO’s actius son molt urgents i no poden esperar més. Per això des de CCOO i UGT de Catalunya instem de nou al govern a que concreti i agilitzi la gestió de les sol·licituds i des del seguiment en el Consell del Diàleg social.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 2 de febrer de 2021