La bretxa salarial es redueix en 67 centèsimes i ha estat possible gràcies a la pujada del Salari Mínim Interprofessional

CCOO de Catalunya presenta l'estudi sobre bretxa salarial de gènere en el 2019 segons les fonts tributàries i l'impacte de l'increment del Salari Mínim en la bretxa


Foto
CCOO de Catalunya presenta en roda de premsa l’estudi sobre bretxa salarial de gènere en el 2019 segons les fonts tributàries i l’impacte de l’increment del Salari Mínim Interprofessional en la bretxa..

Segons les dades corresponents a l’any 2019, publicades per l’Agencia Tributaria, a Catalunya, l’any 2019, 3.531.677 persones van cobrar un salari en algún moment de l’any. La renda salarial mitjana en el 2019 a Catalunya fou de 23.122 €. Si descartem les persones que a més d’un sou van cobrar una prestació o una pensió, la renda salarial mitja dels homes es de 25.860€ i la de les dones de 20.111€.

La diferència entre la RSM dels homes i les dones a Catalunya va ser l’any 2019 del 22,23%. Això vol dir que s’ha deduït en 67 centèsimes respecte l’any anterior. Ha augmentat la velocitat de reducció de la bretxa desprès d’uns anys on aquesta s’ha reduït molt lentament. Les dones son molt majoritàries entre les persones que cobren l’SMI. La pujada d’aquest ha contribuït a la millora en la reducció de la bretxa.

Pel que fa a les pensions, la bretxa l’any 2019 va ser del 28,55%, i es va reduir 1,73 punts.

L'estudi complet el trobeu en aquest enllaç veure arxiu
29/12/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.