Comissions considera que s'obre la porta a la negociació d'un conveni català de la dependència

CCOO valora positivament l'aprovació del decret llei on es destinen 102,6 milions d'euros a mesures socials


Foto
La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya valora positivament l’aprovació del Decret Llei 39/2020, de 3 de novembre, de mesures extraordinàries de caràcter social per fer front a les conseqüències de la COVID-19, on es destinaran 102,6 milions d’euros a mesures socials, concretament als sectors de la infància, persones amb discapacitat i gent gran (tant centres residencials com centres de dia).

Pel que fa al sector de la geriatria, es destinarà una partida pressupostària que suposarà, per una banda, un increment de tarifes que oscil•larà entre l’1,2 % i el 6,8 % respecte als preus actuals, però per altra banda, tal com es preveu al seu article 39, també anirà destinada a la millora de les condicions laborals i salarials de les treballadores i en la qualitat assistencial dels usuaris i usuàries.

Des de CCOO vam demanar expressament que això constés en aquest decret perquè no es poden negociar millores laborals i retributives sense la necessària, urgent i més que reivindicada negociació col·lectiva a través del que seria el I Conveni català de la dependència.

Cal recordar que es tracta d’un sector altament feminitzat i castigat des de fa anys, i que ara, tot i ser conscients que la partida pressupostària serà insuficient, valorem que pot significar un canvi de tendència. El que CCOO demana ara al Govern i a la resta de parts implicades, que són les patronals i els sindicats, és que tots plegats estiguem a l’altura d’obrir una mesa negociadora al més aviat possible, perquè aquest sector ja no pot esperar més.04/11/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.