Reunió d'avui

CCOO considera que el Govern fa impossible l'acord a la Mesa General de Negociació de la Funció Pública


Avui, a la reunió de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública, els representants de la Generalitat han convertit el que havia de ser un tràmit d’aplicació dels acords ja prèviament signats per CCOO i UGT amb el Govern de l’Estat i de Catalunya en un nou motiu de conflicte. Denunciem aquesta actitud d’obstaculitzar qualsevol mesura favorable per a les treballadores i treballadors públics, i la persistència a optar per les imposicions unilaterals davant el diàleg i la negociació.

Pel que fa a l’increment del 2 % de les retribucions, ja pactat en l’àmbit estatal per CCOO i UGT, el Govern s’ha negat a concretar la data de pagament i, més greu encara, a aplicar-ho simultàniament al personal laboral de la Generalitat. Entenem que l’inici de negociació del VII Conveni del personal laboral no pot justificar un tracte discriminatori per a aquestes treballadores i treballadors. El personal laboral ha de cobrar l’increment igual que el personal funcionari. CCOO no signarem cap acord que no ho prevegi.

Tampoc ha estat possible un acord pel que fa al 0,25 % de fons addicionals del passat 2019. CCOO hem demanat a Funció Pública que reconsideri la seva negativa (Mesa General del passat 13 de desembre) a acceptar la nostra proposta d’efectuar el pagament de manera lineal, excloent-ne els nivells superiors (càrrecs de confiança i de màxima direcció). La Generalitat es reitera a destinar-los al pla de pensions, al marge de qualsevol proposta de la representació de les treballadores i treballadors.

Pel que fa al retorn del 60 % de la paga extra del 2013 (gràcies a l’acord de CCOO i UGT, per la pressió de la convocatòria de vaga del 12 de desembre del 2018) hem exigit un únic pagament durant el primer trimestre del 2020. El Govern confirma que serà en un sol pagament, però no han volgut assegurar que sigui al primer trimestre.

La representació sindical hem reclamat un calendari per al retorn dels drets manllevats amb l’excusa de la crisi i la negociació de noves millores en les condicions de treball. CCOO exigim que hi hagi les partides necessàries als Pressupostos de la Generalitat per garantir-ho i que la Generalitat negociï també amb l’Estat per fer possible l’increment de finançament. Malauradament, el Govern no ha volgut assumir cap compromís en aquest sentit.

Una mesa, doncs, que ens empeny cap al conflicte per assegurar els drets i les condicions laborals de les treballadores i treballadors de la Generalitat. Si la negociació no és possible, la protesta és segura.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 27 de gener de 2020
27/01/2020

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.