Per mantenir la qualitat assistencial i la defensa de la sanitat pública

CCOO assistirà a la Comissió de Salut del Parlament en defensa del nou Hospital Doctor Josep Trueta a Girona


Aquest dijous, 5 de desembre de 2019, la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya assistirà a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya, on entre d’altres temes es debatrà una Proposta de resolució sobre el projecte de construcció del nou edifici de l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona, presentada per En Comú Podem, i una nova Proposta de resolució, en la mateixa línia, presentada per Ciutadans.

Pel que fa a la primera proposta, diu clarament que Girona ha de continuar tenint un hospital 100% públic que serveixi de centre de referència territorial i és per això que es demana als nous pressupostos una partida pressupostària per a iniciar el projecte de construcció del nou Trueta als terrenys proposats per l’Ajuntament de Girona.

Des de CCOO constatem que ja han passat 4 consellers i conselleres de Salut amb les promeses del nou hospital sense que cap s’hagi compromès i hagi pres la decisió ni tan sols de la seva ubicació. I creiem que els terrenys de Domeny (Girona) oferts per l’Ajuntament de la ciutat és el lloc idoni per mantenir la qualitat assistencial de tota la regió sanitària de Girona, així com la de mantenir una sanitat 100% pública.

CCOO també ens hem mostrat des del principi detractors de la unificació del nou Trueta amb l’Hospital Santa Caterina de Salt (zona sud) perquè, entre d’altres coses, no podem quedar-nos amb una única porta d’urgències, amb els conseqüents col•lapses i totalment contraindicat en cas de catàstrofes. També es perdria accessibilitat i equitat del sistema sanitari, perdent proximitat el fet d’enviar a tots els usuaris i usuàries a un sol centre.

A més, a Salt, actualment amb la sortida sud de l’autopista es generen cues quilomètriques diàriament, i més encara quan es construeixi el complex de botigues i d’oci previstos.

Des de CCOO creiem que l’Hospital Santa Caterina es dedica a un tipus de patologia, que cal mantenir, però que el Trueta és un hospital d’alt nivell on es fa terciarisme i necessitem potenciar-ho però en un nou edifici.

Cal dir també que tot i que hi ha hagut alguns professionals (alguns caps de servei) que aposten per fusionar a Salt els dos hospitals, la majoria són per altres interessos diferents als que volem la majoria dels professionals i la ciutadania, i que temem que el que es vulgui sigui la potenciació de la nova Clínica Girona, ja actualment en construcció, també a la zona sud.

LA MAJORIA DE LA PLANTILLA, A FAVOR DEL NOU HOSPITAL

Per tot això, a Domeny (Girona), on es construiria el nou hospital, també hi ha gran quantitat de terrenys totalment urbanitzats al voltant, per tal que el complex sanitari vagi acompanyat d’un Campus Universitari de Ciències de Salut, i molt proper a l’Institut Narcís Xifra, on milers d’estudiants de formació professional de diferents branques sanitàries hi fan pràctiques. En aquest sentit ja hem recollit prop de 4.000 signatures, de les quals quasi 900 són de professionals del propi Trueta, on han signat lliurement en favor de mantenir els dos hospitals de manera separada.

En definitiva, des de CCOO considerem que la regió sanitària de Girona té suficient població a cobrir per la sanitat (més de 800.000 habitants) com perquè haguem de mantenir els dos hospitals en zones geogràfiques diferenciades i amb qualitat i equitat assistencial, i demanem a tots els partits polítics amb presència a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya que votin en conseqüència respecte al que és millor per a la ciutadania, i això passa per construir el nou Hospital Trueta a Girona.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 4 de desembre de 2019
04/12/2019

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.