El CITE de CCOO de Catalunya imparteix el taller “Dones, Asil i Treball” a l’Hospitalet de Llobregat i a Barcelona

Programa de cooperació de la Fundació Pau i Solidaritat i de l’Associació Catalana per la Pau

Demà dijous, 28 de novembre, en el marc de la setmana contra la violència de gènere de l’Hospitalet de Llobregat, i el diumenge 1 de desembre, a Barcelona i amb col·laboració amb l’Associació Mujeres Migrantes Diversas, el Centre d’Informació per a Treballadors estrangers (CITE) de CCOO de Catalunya impartirà les dues darreres sessions del taller “Dones, Asil i Treball” previstes en el programa de cooperació “Promoció de l’apoderament de les dones refugiades al Líban i Jordània per a l’eliminació de la violència amb base de gènere (VBG) i l’exercici dels seus drets”, de la Fundació Pau i Solidaritat i de l’Associació Catalana per la Pau.

Aquest programa -que està finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament- té com a contraparts, al Líban, la Federació Nacional de Sindicats de Treballadors i Assalariats del Líban (FENASOL), el Socors Popular Libanès (SPL), la Lliga dels Drets de la Dona i Warden Butros; i a Jordània, l’organització Arab Women Organizations (AWO).

El programa busca contribuir a la prevenció, la detecció i l’eradicació de la violència envers les dones refugiades provinents de Síria als països veïns del Líban i Jordània i preveu tres línies d’acció principals: acció humanitària, cooperació i incidència, i educació per al desenvolupament, per promoure i garantir els interessos estratègics i les necessitats bàsiques de les dones refugiades al Líban, a Jordània i a Catalunya.

El taller “Dones, Asil i Treball” és una proposta formativa que busca sensibilitzar sobre la realitat social i laboral de les dones estrangeres refugiades, amb protecció subsidiària o immigrades en general. Així, el taller incorpora aspectes vinculats a la legislació d’asil i d’estrangeria i la inserció laboral de les dones estrangeres, amb especial atenció al sector del treball de la llar, però també tracta sobre el paper dels estereotips i els prejudicis en la construcció del discurs xenòfob i racista. Aquest taller s’adreça especialment a les persones que treballen en entitats de suport a persones migrades o tècnics municipals implicats en temes d’acollida, però també a públic en general interessat en la temàtica.

Fins al moment, amb els tallers de l’Hospitalet de Llobregat del dia 28 de novembre i de Barcelona del dia 1 de desembre, s’hauran realitzat un total de vuit tallers a diferents municipis de Catalunya (Barcelona (2), Sant Hilari Sacalm, l’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Bellaterra), amb un total, fins el moment, de més de 100 persones assistents.

Des del CITE de CCOO de Catalunya valorem molt positivament l’experiència i considerem que aquest taller és un molt bon instrument de sensibilització sobre la realitat de les dones refugiades i immigrades al nostre país i sobre les dificultats de la seva inserció laboral.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 27 de novembre de 2019