Degustació multicultural

El dijous 11 d’abril s’ha portat a terme la 4a Mostra de Cuina Multicultural de Girona. Enguany, aquesta activitat, que s’organitza des del Servei Lingüístic de CCOO de les Comarques Gironines, ha tingut la col·laboració de Càritas Girona, que ha engrescat les persones usuàries, voluntàries i tècniques a participar-hi.

Entre d’altres, s’han pogut degustar tomàquets confitats, te amb menta, coca de xocolata o els sfnej (dònuts) marroquins. Cada un dels participants ha pogut exposar com es deia el seu plat, de quins ingredients consistia, de quina manera es preparava i en quines ocasions es menjava.

Al final de l’acte s’han atorgat dos premis: un ha estat per al plat més gustós, el sefouf, unes postres fetes amb farina torrada, ametlles, mel, mantega i diverses espècies; i l’altre s’ha atorgat al plat més ben presentat, la causa limeña, amb una base de patata i amb un farciment de verdures.

Totes les receptes presentades es revisaran i/o es traduiran al català i s’adaptaran al format de lectura fàcil, i passaran a formar part d’un llibre de cuina en format digital.