CCOO es felicita per la resolució judicial que resol la reposició del subministrament elèctric a un veí de Cornellà


CCOO es felicita per la sentència del Jutjat de primera instància de Cornellà, que prohibeix a Endesa interrompre el subministre elèctric, a l’afiliat de CCOO P.A.M., a l’entendre que es un bé i un dret de primera necessitat, que la família està al corrent de pagament i que, en cap cas  concorren causes per prendre aquesta decisió excepcional.

 

CCOO sosté que s’incompleix de forma flagrant diferents resolucions i mocions que deixaven clar, entre altres coses que el canvi al comptador telegestionat ha de ser una opció de les persones i no pas obligatòria la seva adaptació, en virtut d’una normativa europea que ha d’entrar en vigor el 2020.

 

El canvi de comptadors havia d’entrar en vigor abans del 31 de desembre de 2018 i l’empresa tal i com reconeix la sentència, ha privat d’un bé essencial a una família i ha exercit una mesura de pressió desequilibrant un conflicte existent entre les parts.

 

Des de CCOO, seguirem donant recolzament jurídic al nostre afiliat, insistirem a ENDESA i als poders públics que s’han d’esgotar les vies de mediació i impedir les decisions unilaterals empresarials que situen a les famílies afectades en una situació de precarietat vital i atempten contra drets bàsics de ciutadania


17/04/2018

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.