Dictada Sentència contra la Universitat de Barcelona per multitud de Comissions de Serveis il·legals en el Personal d’Administració i Serveis Funcionari (PAS funcionari)

Comunicat de premsa de la Junta de PAS de la Universitat de Barcelona

 

El Jutjat contenciós-administratiu 17 de Barcelona va estimar favorablement la denúncia de la Junta de PAS, i declara nuls tots els nomenaments de les Comissions de Serveis i Encàrrecs de Funcions efectuats per la UB, perquè estima que aquests s’han donat per la via de fet, els declara nuls  i insta al seu cessament immediat. Així mateix l’imposa el pagament de costes a la UB.

 

La demanda va ser interposada per la Junta de PAS l’any 2014 per tal que la UB cessés en aquest comportament, és a dir, el continu atorgament de Comissions de Serveis mancades de motivació i que, en la majoria de casos, sobrepassaven amb escreix la durada màxima de 2 anys prevista per la Llei (6 mesos en els casos dels Encàrrecs de Funcions).  Fins i tot molts casos porten més de 10 anys.

 

Per últim, en molts d’aquests casos hi ha un munt d’informes deixant clara la il·legalitat dels respectius nomenaments i pagaments de “sobresous”: Sindicatura de Comptes; Assessoria Jurídica de la UB; Interventor de la UB; i ,fins i tot, el Consell Social així ho manifesta i reclama una regularització.

 

Tanmateix la UB no vol deixar de pagar en el cas de les situacions més greus (fins a 14.000 euros anuals), i les vol consolidar amb increments retributius, en alguns casos, de més de 5.000 euros sobre la pròpia plaça!, i que és superior als 3.000 euros que ja les hi paguen actualment.