Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Rebutja la tornada a una situació d'indefensió i inseguretat contra les dones i professionals

CCOO defensa el dret de les dones a decidir lliurement i responsablement sobre la seva maternitat


FotoLes declaracions del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardon, respecte a la modificació que el Govern del PP vol realitzar perquè, en els casos d'interrupció de l'embaràs que es donin sota la "inexistència de retret legal", nega i penalitza el dret de les dones a decidir lliurement i responsablement sobre la seva maternitat, retornant al Codi Penal de 1985, la qual cosa suposa una clara reculada en relació amb els drets bàsics de les dones i ens distancia de la majoria de les legislacions europees que sí que reconeixen la llibertat i la capacitat de les dones per decidir.

Comissions Obreres defensa l'actual Llei orgànica 2/2010, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs, perquè permet l'autonomia i la llibertat de les dones, en relació amb la seva sexualitat, a decidir sobre la seva maternitat i per tant a l'avortament. Perquè considera la salut sexual i reproductiva, igual que qualsevol altra àrea de la salut pública, i vol que es garanteixi l'equitat en l'accés i la disponibilitat de mètodes anticonceptius i d'educació sexual al conjunt de la ciutadania, de manera que l'aplicació d'aquesta norma ha aconseguit la reducció d'embarassos no desitjats a Espanya i ha afectat de manera important a col·lectius especialment vulnerables.

CCOO parteix del principi ètic del respecte a l'autonomia i capacitat moral de les dones per formular i emetre els seus propis judicis, per dilucidar sobre els seus propis dilemes i prendre les seves decisions, i entre elles, considera que la de la maternitat és particularment rellevant.

CCOO defensa categòricament que les dones tenen el dret irrenunciable a decidir sobre la seva maternitat, per la qual cosa considera que la tornada a la penalització de l'avortament nega l'exercici del dret.

CCOO vol alertar davant dels riscos que aquesta reculada legislativa suposaria tant per a les dones com per als professionals, amb l'eliminació de garanties jurídiques i tutela constitucional, tornant a una situació de desprotecció i inseguretat jurídica, recordant així mateix que qualsevol reculada de la legislació en matèria d'avortament exposa a un major risc de salut i la pròpia vida de les dones, tal com denuncia l'OMS en les seves investigacions.

03/02/2012

Afilia't aquí
CCOO Catalunya Confe Full

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI