CCOO demana que l’administració de la Generalitat reintegri la part de la paga del 2012 que va ser arrabassada il·legalment als empleats públics

Com a mesura de justícia i d’estalvi

A la reunió d’avui de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de la Generalitat de Catalunya, convocada per informar de les mesures per incloure a l’Avantprojecte de la llei d’acompanyament de la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2014, en matèria de funció pública, CCOO ha reclamat la fi de les retallades i la recuperació del que s’ha sostret.

CCOO ha exigit, com a mesura de justícia i d’estalvi, ja que evitarà a tots una forta despesa en accions judicials, el retorn de la part meritada de la paga que van retallar l’any 2012, ja que nombroses instàncies jurídiques estan donant la raó als sindicats i obliguen a l’Administració a retornar els diners i, fins i tot, a assumir les costes.

En aquest sentit són especialment significatives les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) respecte al personal laboral de les oniversitats, o la del Jutjat contenciós administratiu núm. 27 de Madrid, que, a més, condemna a costes a la comunitat autònoma, a instàncies de CCOO.