CCOO denuncia la desaparició en el 2013 de gran nombre d’ajuts socials de MUFACE

Els programes que es mantenen també patiran retallades. Les retallades perjudicaran especialment a les persones grans i als malalts crònics

El Govern ha anunciat noves retallades en les prestacions i ajuts socials de MUFACE que es traduiran en la desaparició dels programes d’ajudes addicionals a la dependència i fins i tot de la pròrroga de les ajudes concedides en anys anteriors. També desapareixeran els programes d’ajuda de podologia i termalisme social per a majors, així com les beques d’estudi i per a residència dels mutualistes.

Altres programes es mantenen, però patiran retallades substancials el 2013. Entre els més afectats per aquestes destaquen els programes d’ajuts a malalts psiquiàtrics crònics, a persones drogodependents, a malalts celíacs i malalts oncològics. També es veuran fortament retallats els programes destinats a facilitar i millorar l’autonomia personal, com les ajudes per a l’eliminació de barreres arquitectòniques i per al manteniment i potenciació de la capacitat residual.

La Federació d’Ensenyament de CCOO rebutja aquestes noves retallades que perjudicaran especialment a la gent gran i les que més necessiten les ajudes socials per les penoses malalties que pateixen. El Govern ha de canviar la política de retallades amb les què només aconsegueix agreujar el patiment de tota la ciutadania.

El Govern havia anunciat que en el 2013 es reduiria una part de les prestacions socials de MUFACE. En concret, estava previst que les quanties de les ajudes per jubilació forçosa es reduïssin a la meitat, una retallada del 75% a les ajudes per defunció del mutualista i que les destinades a l’adquisició de l’habitatge propi fossin merament testimonials.