CCOO ens concentrem a la Catalunya central per l’increment de les agressions als professionals de primària de l’ICS

Exigim contractació de personal de seguretat

Com a conseqüència de l’increment de les agressions que les professionals de la primària de la Catalunya central estem patint, CCOO i la resta de sindicats amb presència a la Junta de Personal, de manera unitària, ens concentrem per exigir a l’ICS la contractació de personal de seguretat al CAP Piera.

En termes generals, les professionals de l’atenció primària han viscut 4 vegades més situacions violentes que les dels hospitals. I concretament, el 80 % de les agressions van ser en consultes espontànies o d’urgències i el 20 % restant en consultes programades.

A la Catalunya central, les dades d’aquests episodis de violència revelen que l’equip d’atenció primària del CAP Piera pateix agressions tan físiques com verbals de manera habitual, pràcticament a diari, i és l’equip que més agressions ha notificat. Les agressions afecten especialment al personal administratiu, TCAI, infermeres i facultatius/ives especialistes en medicina familiar i comunitària.

Considerem que la situació ja és insostenible, i per això el proper dijous 22 de febrer de 2024, a les 11 hores, davant del CAP Piera ens concentrem tota la Junta de Personal per exigir la contractació de personal de seguretat, tal com ja s’ha fet en d’altres centres.