La vaga a l’educació a Catalunya té un seguiment que afecta a més del 90% dels centres educatius

Des de l’oficina de premsa de CCOO de Catalunya estem recollint les dades de la incidència de la vaga general d’avui a l’educació i hores d’ara ja podem confirmar que la vaga està tenint un important seguiment que afecta a més del 90% dels centres educatius de Catalunya. A mesura que anem recollint les dades de l’ensenyament secundari i altres sectors, aquesta xifra probablement anirà augmentant.

Aquesta vaga general, a l’educació es planteja com a acte de protesta als múltiples atacs que estan patint els serveis educatius públics i compte amb el suport de les famílies que estan participant d’una manera destacada en diverses activitats com els tancaments als centres, cadenes humanes, concentracions…. que van començar ahir a la nit i que es perllongaran tota la jornada.

També és molt important que Fapac i Fapaes han fet una crida a les AMPA i les famílies a donar suport a aquesta vaga per tal de mostrar el rebuig de la comunitat educativa a les retallades massives que pateix l’educació pública al nostre país. El suport a aquesta convocatòria per part de Fapac i Fapaes ha estat molt clar, explícit i inequívoc.

El suport dels professionals de l’educació a aquesta convocatòria de vaga general va dirigida al manteniment i la millora de la qualitat del sistema educatiu, unes reivindicacions que van més enllà de les qüestions purament laborals o econòmiques. I cal destacar també el suport dels estudiants de secundària i les universitats que veuen com la massificació de les aules, la no cobertura de les substitucions, la brutal pujada de taxes i la disminució de l’oferta educativa posen en perill la qualitat de l’educació i l’accés a la formació postobligatòria com la FP o la universitat.