CCOO continua recollint el nombre de vaguistes a tots els sectors de l’educació

Augmenta el seguiment de la vaga de l’educació a Catalunya

Al llarg del matí, a l’oficina de premsa de CCOO de Catalunya continuen arribant les dades dels professionals dels diferents sectors de l’educació que estan exercint el seu dret de vaga.

La majoria de les escoles bressol de Catalunya estan afectades per la vaga.
En els centres d’infantil i primària el seguiment supera el 65%.
En els centres de secundària i les universitats, l’activitat acadèmica està paralitzada.
El seguiment de la vaga del personal del lleure educatiu no ho sabrem fins la tarda ja que ara no n’hi ha activitat en aquest sector. El servei de menjador per primer cop s’han decretat serveis mínims i les activitats extraescolars no estan garantides ja que estan convocats a la vaga i no s’han decretat serveis mínims.
El seguiment de la vaga del personal laboral segueix les mateixes pautes que els docents.
Comencen a arribar les dades dels treballadors i treballadores dels centres concertats que ja estan fent la vaga.

Hem de destacar el fet de que la Comunitat Educativa doni suport a la vaga. Els pares i mares acompanyaran al professorat a les diferents manifestacions, concentracions, cadenes humanes, cercaviles, tallers revindicatius…que s’estan fent durant el dia d’avui arreu de Catalunya.

Un cop més, i segons s’ha detectat des de la Federació d’Ensenyament de CCOO de Catalunya, l’aplicatiu que tenen els centres per informar al Departament de la participació a la vaga i dels serveis mínims (voluntaris o forçosos) no funciona ara mateix, i potser el problema no es resol fins demà. Això significa que el Departament d’Ensenyament no podrà calcular les xifres de participació a la vaga.