Vaga al sector de majoristes de fruites i verdures de Barcelona els dies 5 i 7 de desembre

La mediació d’avui ha finalitzat sense acord, la qual cosa ens porta al conflicte per exigir un conveni digne

Els propers dies 5 i 7 de desembre CCOO d’Indústria ha convocat vaga al sector de majoristes de fruites i verdures de la província de Barcelona per exigir un conveni digne per a les persones que treballen al sector. CCOO no subscriu el preacord assolit per la patronal i UGT en solitari perquè no garanteix el poder adquisitiu, empitjora les condicions laborals al sector i no té en compte les principals propostes de la plataforma sindical.

Avui s’ha celebrat una reunió de mediació de vaga que ha finalitzat sense acord. La patronal es nega a reconsiderar la seva decisió, amb la qual cosa no ens deixa altra opció que anar a la vaga.

Demà dijous, 1 de desembre, CCOO convoca les persones que treballen al sector a una assemblea que es farà a les instal·lacions de Mercabarna per preparar la vaga.

CCOO denuncia que el principi d’acord del conveni assolit en solitari per UGT no té garanties estatutàries, perquè no té el suport de la majoria de la part social que forma part de la mesa de negociació del conveni, que en aquest cas és CCOO. Per això torna a instar les parts a fer marxa enrere i a tornar a asseure’s a negociar un conveni amb unes condicions dignes per a les persones que treballen al sector.