Tens dubtes sobre l’augment de l’SMI 2023?

El 14 de febrer, es va aprovar l’increment del 8 % amb caràcter retroactiu del salari mínim interprofessional (SMI). Aquest increment va en la línia de les reivindicacions que CCOO fa temps que fem: equiparar l’SMI al 60 % de la mitjana dels salaris de cada país, tal com recomana la Carta social europea.

L’endemà, el 15 de febrer del 2023, es va publicar al BOE el decret de l’SMI per al 2023. Amb aquest increment l’SMI queda fixat en 1.080 € mensuals per 14 pagues (o 36 € al dia). El nou SMI entra en vigor el 16 de febrer.

El decret estableix que l’efecte és retroactiu des de l’1 de gener del 2023, de manera que genera endarreriments des de principis d’any. També regula en quins casos es podran absorbir i compensar complements i salaris d’empresa i de conveni que s’estiguessin percebent i en quins casos no.

Si tens problemes a l’empresa respecte de la seva aplicació o dubtes sobre si l’import que has de rebre a la propera nòmina és correcte, demana hora al servei d’assessorament sindical i t’atendrem.

Recorda que caldrà que aportis les nòmines anteriors per poder fer els càlculs correctament. Truca’ns al 933 100 000 i demana cita.