Seguiment del 100% en la vaga convocada per CCOO i UGT a la petroquímica de Tarragona contra la precarietat laboral i per exigir més seguretat

A les 7 del matí, sense incidències destacables, la vaga ja es pot considerar d’històrica

Els serveis mínims ha entrat a treballar amb normalitat

A les 7 hores del matí, la vaga convocada per CCOO i UGT a la petroquímica de Tarragona ja es pot considerar històrica amb un seguiment del 100%, sense incidents destacables i amb els serveis mínims entrant a les empreses amb normalitat. Més enllà de les vagues generals, aquest és el primer cop que s’atura totalment el sector petroquímic de Tarragona amb el lema “Per una petroquímica forta, més seguretat i menys precarietat!”. Una vaga que ha estat convocada després de l’accident ocorregut a l’empresa IQOXE el passat 14 de gener i que li va costar la vida a dos treballadors i a un veí de Torreforta.

Els secretaris generals de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, de CCOO d’Indústria estatal i de Catalunya, Agustín Martín i José Antonio Hernández, i de CCOO de Tarragona, Mercè Puig, participen des de primera hora del matí en diferents piquets informatius que aniran fent extensió de la vaga general a la petroquímica de Tarragona als polígons nord i sud, per exigir més seguretat i menys precarietat.

L’agenda del dia a partir d’aquest moment és la següent:

Cap a les 9.00 hores, es desplaçaran al polígon sud per participar en el piquet informatiu concentrat davant de Dow Chemical.

Sobre les 10.00 hores, es traslladaran fins al piquet informatiu concentrat davant de Covestro, antiga Bayer.

A les 11 hores, està prevista una concentració de piquets davant la fàbrica d’IQOXE, on Javier Pacheco i Agustín Martín, conjuntament amb UGT, faran una valoració de com s’està desenvolupant la jornada de vaga i convocaran la gent a la manifestació de la tarda.

A les 18.30 h, davant la seu de l’AEQT (av. del Marquès de Montoliu, 2), Javier Pacheco i Mercè Puig faran una nova compareixença davant els mitjans de comunicació, conjuntament amb UGT, per fer la valoració global de la vaga i cridar a la participació a la manifestació ciutadana de la tarda.

A les 19 hores, inici de la manifestació ciutadana convocada sota el lema “Volem seguretat, informació i coordinació”. Els piquets informatius sortiran des de davant de l’AEQT i aniran fins a la plaça Imperial Tarraco, on confluiran amb les entitats socials i veïnals amb les quals convoquen conjuntament la manifestació.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 19 de febrer de 2020