Convocats 7 dies de Vaga a la multinacional DXC Technology

Els 7.500 treballadors i treballadores estan convocats a fer vaga els pròxims 21 i 22 de març, 29 i 30 d’abril i 3, 4 i 5 de juny.

El grup DXC Technology és una empresa multinacional que proporciona serveis informàtics i de gestió de processos a les principals empreses del sector bancari, energètic i administracions públiques de tot l’Estat. Alguns dels seus principals clients són: Zurich, Mango, MRW, EDP, Carrefour, Caixabank i la majoria de les empreses de l’IBEX 35.

Actualment, hi ha un conflicte amb la companyia per les pèrdues salarials acumulades a causa de la inflació, de fins al 17 % en els últims tres anys. Fins al moment les propostes presentades per la companyia estan extremadament allunyades de la posició sindical.

Aquesta situació contrasta amb la presentació d’ingressos rècord any rere any, que situa DXC Espanya com una de les millors regions de la multinacional a escala mundial. Les diferents seccions sindicals consideren que aquests resultats en bona part són obtinguts per la devaluació dels salaris dels treballadors. Durant les jornades de vaga es realitzaran concentracions i manifestacions reivindicatives de la plantilla, així com un altre tipus d’accions amb l’objectiu de moure l’empresa de les seves posicions intransigents i cobdicioses.

Recordem que en el passat altres vagues a la companyia van suposar problemes de primer ordre en l’operativa habitual de bancs, logística i energia. Els sindicats convocants van citar DXC davant el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge per reprendre la negociació amb el resultat de “sense acord”.