CCOO lamenta la mort de Fabriciano Alepuz Blasco

CCOO de Catalunya, i especialment la Secció Sindical de CCOO de l’Ajuntament de Barcelona, lamentem profundament la pèrdua de l’històric Fabriciano Alepuz Blasco, que ens ha deixat als 74 anys. Històric de Comissions Obreres, va ser un dels fundadors de la Secció Sindical de CCOO a l’Ajuntament de Barcelona i un incansable activista social en les organitzacions  veïnals.

Fabriciano va dedicar tota una vida al servei dels altres, i va lluitar des de jove pels drets democràtics en el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) i, més tard, a l’Ajuntament de Barcelona des del sindicat CCOO de Catalunya, així com en diferents espais d’acció ciutadana com l’associació de veïns Cinc Carrers de Santa Eulàlia, on va exercir de president.

En Fabri, com se’l coneixia amigablement, era agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona i era molt estimat i respectat per haver estat molts anys treballant en la vigilància d’accés a l’Ajuntament de Barcelona i en el cos policial barceloní de la Zona Franca. El 1976, a Barcelona, va liderar les reivindicacions de la Guàrdia Urbana, que van finalitzar en militaritzacions per decisió governamental.

El 1990, amb l’associació Cinc Carrers va dirigir la lluita veïnal de l’aigua en un context de fortes reivindicacions per l’encariment del rebut de l’aigua a Barcelona. També va tenir un paper molt actiu en la creació d’una comissió de seguiment d’obres de les estacions de l’L10 del Metro al seu pas per l’Hospitalet del Llobregat, per garantir el calendari previst de les obres i cridar l’atenció de les administracions.

Fabriciano era una gran persona, inconformista i amb un alt sentit de la responsabilitat en la lluita obrera i social. Una persona alegre i sensible que deixa molts amics i amigues per allà on ha estat. Gràcies per tot, company, la teva lluita seguirà allà on estiguis.