Reunió amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, per tractar el desenvolupament de la Llei de reducció de la temporalitat

Aquest matí, les tres organitzacions sindicals representatives de la Generalitat de Catalunya ens hem reunit amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i l’equip de Funció Pública, amb l’objectiu de tractar el desenvolupament de la Llei de reducció de la temporalitat.

El Govern ens ha donat dades generals de temporalitat i criteris inicials per ordenar el procés, i ens ha mostrat la seva voluntat de negociar-ho. CCOO començarem a analitzar les dades i les seves propostes de criteris, de cara a la propera reunió d’aquestes característiques, tot i que avui ja hem introduït algunes qüestions, així com la necessitat d’ampliar el procés extraordinari a les treballadores i treballadors indefinits, tant en els concursos de trasllats com en la promoció interna.

Valorem positivament la seva proposta d’aprovar una convocatòria ordinària de totes les vacants produïdes durant els darrers anys, a més a més del procés extraordinari, amb l’objectiu d’arribar al 8 % de temporalitat acordat al mes de juliol a escala estatal.

Hem demanat la creació d’una mesa de concertació per acordar el procés de reducció de la temporalitat al conjunt d’administracions públiques de Catalunya i les futures normes que afectaran al conjunt de la funció pública, que estan desenvolupant en aquests moments.

Finalment, hem exigit una convocatòria immediata de la mesa general per a l’aprovació de les millores que s’estan acordant al grup de treball de mesures de conciliació.