Piera es queda sense patrulles de la Policia Local per manca de personal

Com ja hem comunicat en diverses ocasions a la representació municipal, l’Ajuntament de Piera es queda sense poder cobrir diversos torns de treball per falta de personal, situació que s’agreujarà els mesos d’estiu.

En l’actualitat l’ajuntament té pressupostats 22 persones al cos policial, de les quals 12 places resten vacants per la manca d’interès del consistori en l’accés de nou personal des de fa més de 8 anys. Aquesta situació del cos de la Policia Local, a més d’un greu perjudici per a la ciutadania de Piera, representa una sobrecàrrega de treball per al personal, que es veu obligat a doblar torns de treball fent hores extres amb el corresponent esgotament mental i físic que fa que la situació afecti la seva salut. En servei hi ha tan sols 10 agents de policia per cobrir un territori de més de 57 km2 i 16.000 habitants amb la consegüent repercussió vers la seguretat dels veïns i veïnes de Piera.

Així mateix la falta de mitjans per efectuar el servei de vigilància i protecció ciutadana és evident, amb l’existència de tan sols un vehicle policial logotipat de més de 8 anys d’antiguitat, sense mampara de protecció amb greu risc per la integritat dels agents. Tota aquesta situació de manca d’efectius, d’abús de les hores extres per cobrir torns i de falta de mitjans per efectuar la funció policial, provoca en els agents el consegüent esgotament i estrès laboral. La falta de més del 50 % de la plantilla de Policia Local i fer intervencions policials amb un o dos agents amb les situacions de risc que hi ha a Piera, atempta greument contra la seguretat i la salut d’aquests empleats municipals i demostra, de retruc, el poc interès del consistori per la seguretat dels pierencs i pierenques.