Èxit de la vaga en l’escorxador Avidel

CCOO denuncia la precarització que suposen les empreses multiserveis i demana que tots els treballadors i treballadores passin a ser plantilla directa de l’empresa principal.

CCOO de Lleida va convocar vaga en AVIDEL (Lleida), del Grup Vall Companys, els dies 28 i 29 d’octubre per a exigir a l’empresa que respecti els drets laborals de totes les persones que treballen en l’escorxador. CCOO reclama que tots els treballadors i treballadores passin a ser plantilla directa de l’empresa principal Seresse (antiga Milsa), que gestiona l’escorxador; que se’ls apliqui el conveni de referència del sector i es posi fi a la precarietat laboral existent.

La vaga va tenir un seguiment dels cent per cent dels més de 500 treballadors i treballadores convocats i va acabar amb una concentració el dia 29 enfront del Mercadona, aquest supermercat és un dels principals clients  de l’escorxador. Durant la concentració els treballadors i treballadores van informar la clientela del supermercat de quins són les condicions laborals en l’escorxador la carn del qual compren.

CCOO denunciem que la direcció de AVIDEL continua enriquint-se a costa dels drets i de les condicions laborals dels treballadors i treballadores. Primer va anar a través de les falses cooperatives de treball i de la figura dels falsos autònoms i ara mitjançant les empreses multiserveis, amb unes condicions econòmiques i laborals per sota de les que marca el conveni del sector.