Assassinat del secretari general del sindicat dels “Corteros de caña de azúcar” de Colombia, Daniel Aguirre

Daniel%20Aguirre29 d’abril de 2012
Senyores, senyors,

El sindicat dels “Corteros de caña de Azucar”, SINALCORTEROS manifesta el seu rebuig a l’execrable crim del nostre secretai general, Daniel Aguirre Piedrahita, ocorregut la nit del divendres 27 d’abril, a Florida, Valle.

L’assassinat de Daniel es dóna en el context d’intolerància i violència generalitzada que assoten al país, del qual destaca el desconeixement dels drets laborals i les llibertats sindicals, el constrenyiment als sindicats que lluiten contra una legislació interna que contravé la normativa de l’OIT, fets que contribueixen a fer del nostre país el més perillós per a la lluita democràtica dels treballadors i el més rendible per als negocis del capital financer i les multinacionals.

Daniel Aguirre, va participar des d’abans de l’aturada del 2005 en l’organització dels “corteros” de canya, en la seva decidida lluita contra la terciarització laboral i més recentment en la consecució de les Convencions Col·lectives de Treball, així com en el procés d’unificar els treballadors agrícoles a Sintrainagro, tal com ho ha convingut la CUT. En els aturades que vam haver de fer els “corteros”, va ajudar en les activitats d’agitació i organització en els llocs de treball, com també en la difusió nacional i internacional del conflicte laboral, tal com ho van registrar els informatius de la CUT, la UITA i la ENS, entre altres.

Va ser a més destacat activista en contra dels de Tractats de Lliure Comerç, que tan mal li estan generant a la nació en general i en particular a la indústria i l’agricultura nacional, però sobretot a la classe obrera.

SINALCORTEROS reclama a les autoritats que s’esclareixin aquest crim, es castiguin els culpables i es repari els seus familiars.

Convidem a tots els treballadors a manifestar el nostre rebuig contra la violència antisindical, a donar el nostre suport a l’organització dels treballadors de la canya i perseverar en la lluita civil i democràtica per aconseguir la sobirania i la democràcia per a la nació colombiana.

No permetrem que aquesta reprovable acció dels violents faci malbé el nostre procés d’organització i reivindicacions, per contra reafirmem la nostra acció amb les masses i els nostres criteris civils, com a guies de la nostra activitat sindical.

Sinalcorteros fa arribar les nostres més sentides condolences a la seva esposa, Helena, a les seves filles, Lorena, Daniela i Carolina, i a altres familiars i els oferim la nostra fraternitat i solidaritat i convidem tothom a acompanyar-los en els funerals d’aquest dirigent del nostre sindicat, el company Daniel Aguirre.