Energies renovables i riscos laborals: el risc de caiguda en els treballs en altura amb plaques solars

El 2015 l’ONU va aprovar l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible amb 17 objectius, amb els quals tant la Unió Europea, el Govern espanyol, com el Govern de Catalunya han manifestat el seu compromís. En  concret, sobre l’Objectiu 7, els governs s’han compromès a combatre el canvi climàtic impulsant una transformació energètica que generi economies més verdes, i per això podran disposar de fons europeus de finançament.

L’impuls de les inversions públiques que promoguin l’energia solar podria produir canvis en l’ocupació i generar un gran nombre de llocs de treball en aquest sector i en el sector de la construcció, ja que per al desplegament d’aquesta transició energètica segurament serà necessari construir noves infraestructures on s’integrin noves formes energètiques, ja que les actuals estan molt obsoletes.

Les plaques solars acostumen a instal·lar-se sobre les teulades i, per això, un dels principals riscos és el de caiguda en els treballs en altura, que pot tenir conseqüències molt greus i és un dels principals motius de mortalitat laboral.

Des de CCOO de Catalunya, elaborem el full informatiu “Energies renovables i riscos laborals: el risc de caiguda en els treballs en altura amb plaques solars” i una infografia sobre el risc de caiguda amb l’objectiu de dotar la població treballadora, i, especialment, els delegats i delegades de prevenció, de les eines i de la informació necessàries per poder participar en la gestió de les activitats preventives i en la millora de les condicions de treball en els treballs amb plaques solars.

El nostre compromís és també anticipant-nos i contribuir, a través de les nostres reivindicacions i participació en els centres de treball, a evitar el possible augment d’accidents laborals que es podria produir per l’increment de la població treballadora exposada a aquest risc, sense disposar de les mesures preventives adequades.

Feu clic per veure:

Amb el suport de:

Logotip del Departament d'Empresa i Treball. A la feina cap risc