Els mossos d’esquadra es troben demà 21 de març davant el Departament d’Interior per protestar per la manca de pagaments des d’octubre

Treballadors i treballadores del cos de Mossos d’Esquadra de Catalunya (CME) es reuniran demà 21 de març davant el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya (c. Diputació, 355, Barcelona),  a les 11 hores, per protestar per la falta de pagament de les hores nocturnes treballades des del mes d’octubre, de la manca de material i recursos, així com per l’incompliment de l’acord d’equiparació amb bombers entre d’altres.

Al juliol del 2023 es va signar un acord al Consell de la Policia sense la firma de tots els sindicats, ja que les condicions que s’oferien no cobrien les reivindicacions i les necessitats dels treballadors i treballadores del CME.

L’acord parlava de l’increment del preu hora per assistència a judici i del pagament de les hores dels dies festius per reforçar els serveis en dies puntuals durant Nadal, Cap d’Any o Reis. També s’acordava incrementar el preu d’hora de nocturnitat i d’altres mesures de millora, però els subterfugis i la manca de pagament d’hores nocturnes fan que ningú no confiï  ja en l’acord signat ni de la paraula de la Subdirecció General de Recursos Humans del CME. La indignació ve de lluny, ja que el  2008 es va signar i ratificar un acord d’equiparació amb el cos de Bombers dins de la mateixa escala laboral a la Taula del Consell de la Policia, que no es va complir i que s’ha tornat a signar i a incomplir, dues vegades més, i ha generat una bretxa salarial entre els bombers i els mossos de la mateixa escala laboral d’uns 5.000 euros anuals. L’acord d’equiparació havia estat impulsat per CCOO mitjançant una resolució al Parlament de Catalunya, avalada per la majoria dels partits de la càmera i publicada en el Butlletí Oficial del Parlament, i instava el Govern a complir l’equiparació de mossos i bombers.