CCOO d’Autobusos Mohn manifesta la seva preocupació per l’augment del temps d’espera a les parades i l’alta ocupació dels vehicles

La reducció d’autobusos decretada per l’administració de l’AMB dificulta les condicions de seguretat de les persones usuàries que no tenen cap altra alternativa al transport públic

Segons informa la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya, el personal conductor d’Autobusos Mohn (empresa de transport de viatgers que presta servei a l’Hospitalet de Llobregat, Gavà i Castelldefels, entre altres municipis del Baix Llobregat Sud) està patint episodis de violència ocupacional a causa de la manca d’espai suficient en els vehicles. A més a més, en els darrers dies un conductor ha donat positiu de COVID-19 per no poder complir amb les distàncies de seguretat que marca el protocol.

Per a CCOO, aquesta mesura hauria de tornar a ser valorada per l’Administració i pels ajuntaments afectats, sobretot els de la línia de platja, i més davant la perspectiva de rebrots de coronavirus a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Tot i la reducció de mobilitat, són molts els desplaçaments que hi ha en aquests municipis, i s’ha de procurar donar el màxim de seguretat a les persones usuàries i treballadores.

Per la seva part, el comitè d’empresa d’Autobusos Mohn ja ha sol·licitat a la direcció patronal la realització de tests PCR per a tota la plantilla que aquests dies es troba prestant servei sense les mesures de seguretat adients.

CCOO fa una crida als ajuntaments afectats perquè revisin les mesures establertes per l’administració de l’AMB i es recuperi el més aviat possible la freqüència d’autobusos per evitar acumulacions de passatgers a les parades i als vehicles.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 24 de juliol de 2020