Comunicat CCOO i UGT sobre el canvi a l’ICS

Dins dels processos d’estabilització en curs a l’Institut Català de la Salut (ICS), a la darrera Mesa Sectorial del passat 28 de setembre del 2023 se’ns va comunicar la decisió d’ampliar a la FASE 1 (mèrits), un total de 4.679 places entre diferents categories professionals.

Amb data 23 d’octubre del 2023 se’ns informa que a causa d’una interpretació jurídica errònia de l’ICS del article 217 de la Llei 5/2023, de 28 de juny, per qüestions de legalitat, s’han de reubicar aquestes 4.679 places a la FASE 3, i, per tant, no hi haurà un nou període d’inscripcions.

Aquesta situació no ha estat buscada ni volguda per cap de les parts implicades, i menys encara per les organitzacions sindicals que formem part de la Mesa Sectorial (CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya). La finalitat d’aquesta ampliació era estabilitzar al nombre màxim de professionals a l’ICS i aquesta modificació ha derivat en frustració, indignació i ràbia de totes les persones aspirants que s’havien creat unes expectatives sobre aquest aspecte que no han estat satisfetes.

D’ençà que vam ser informats d’aquests canvis, tant CCOO com UGT hem transmès la nostra disconformitat i malestar per tot aquest enrenou, provocat per una mala gestió del centre corporatiu.

Continuem exigint exàmens assequibles, que no descomptin les preguntes errònies en cap categoria, i que no s’hagi de tornar a repetir la prova de català.