CCOO rebutja el tancament de monuments i museus de Catalunya

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya decideix tancar els monuments adscrits a l’Agència Catalana de Patrimoni (Sant Pere de Rodes – Vilabertran – Ullastret ) al·legant motius sanitaris. Des de CCOO volem manifestar el nostre més contundent rebuig a aquesta decisió perquè per una banda suposen la reducció del personal actual que hi treballa de manera indefinida, i per l’altra, si es tanca l’accés a la cultura a la nostra societat, estem perdent l’oportunitat que les nostres comunitats locals, escoles, col·lectius amb diversitat funcional i altres grups que visitaven aquest patrimoni durant els dies de la setmana, no puguin fer-ho i no puguin incorporar a la seva realitat emocional la cura i l’estima del seu patrimoni.

Reduir els horaris a caps de setmana o tancar, només generaria aglomeracions, que precisament és el que es vol evitar i els monuments estarien sotmesos a una desprotecció per tractar-se de llocs situats lluny dels nuclis habitats, i per tant propensos a l’espoli i l’abandonament.

Denunciem la no negociació i la modificació de condicions substancials de treball, que no estan justificades:
1.    La proposta destrossa la conciliació laboral i familiar de les plantilles de monuments i museus.
2.    Ens manifestem totalment en contra del tancament o privatització del serveis públics amb l’excusa de la crisis sanitària. 
3.    Si renunciem ara a una visió ambiciosa dels nostres museus i monuments, a cada nou embat perdrem més competències.
4.    Es comença no defensant els febles ara (substituts i reforços) i s’acabarà malbaratant els llocs de treball de la resta de professionals, i deteriorant i menystenint la projecció del patrimoni. No som capaços de dotar de deu places necessàries pels mantenir oberts els centres?