CCOO manifesta que la Diputació de Barcelona no vol fer res davant un greu problema d’olors a l’edifici Serradell del recinte Llars Mundet

El dia 20 d’octubre del 2022 els delegats i delegades de prevenció de CCOO van posar en coneixement de la Diputació de Barcelona la contaminació per olors provinents de la cuina que afecten a tot l’edifici Serradell, situat al recinte de Llars Mundet.

Aquest greu problema resulta d’una qüestió que afecta a tot el personal de l’edifici, però, d’una manera més insuportable als treballadors i treballadores de la cuina que han de suportar fums i pudors asfixiants. Aquest mal funcionament de la ventilació pot generar conseqüències per la salut del personal de cuina, com per exemple, maldecaps, insomni, nàusees, vòmits, problemes respiratoris, etc.

Des de la Diputació de Barcelona ens van respondre que, “en tractar-se d’un problema d’olors i donat que no suposen un risc per la seguretat i la salut de les persones treballadores, sinó més aviat unes molèsties, ens anirien informant a mesura que arribessin les informacions. CCOO encara no ha rebut cap resposta ni cap informació i el més greu és que encara no s’ha solucionat la incidència.

Aquestes olors són causades pel mal funcionament de l’extracció de fums de la cuina situada al soterrani d’aquest edifici. Aquest mal funcionament ve donat des de la reforma que es va fer a aquesta cuina. Reforma acabada ja fa un any, aproximadament, i des de la qual els treballadors i treballadores d’aquest edifici es queixen de pudors a tot l’edifici que fan insuportable el seu dia a dia.

Abans de la reforma mai hi havia hagut cap queixa per pudor. Després, els operaris de la Brigada de Manteniment de la Diputació de Barcelona han estat intentant reparar un problema ocasionat per una empresa privada, el que deriva en una mala gestió dels recursos públics.

Exigim una solució immediata a una situació insostenible per a la salut dels treballadors i treballadores.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 31 de gener de 2023