CCOO guanya una important sentència per a la salut laboral del cos de Bombers de la Generalitat

El TSJC dona la raó a CCOO en la demanda contra el Departament d’Interior


El mes de novembre del 2022, l’Agrupació de Bombers de CCOO va interposar una denúncia davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el Departament d’Interior per la manca d’aplicació de la Llei de prevenció de riscos laborals (PRL) i l’incompliment del requeriment de la Inspecció de Treball relacionat amb la realització de les avaluacions de riscos de totes les tasques operatives.   

Ara, el TSJC ha donat la raó a CCOO i obliga el Departament d’Interior a realitzar les avaluacions de riscos de totes les tasques operatives que realitzen els bombers i bomberes i a complir la Llei de PRL així com tota la normativa que la desenvolupa. 

Aquesta sentència, que és ferma perquè no està recorreguda, juntament amb el requeriment definitiu de la Inspecció de Treball sobre la planificació de l’activitat preventiva, estableix un dels eixos bàsics del que hauria de ser la política preventiva del Departament d’Interior.


Aquest ha estat un camí llarg i ple d’entrebancs. CCOO ha seguit el Pla d’acció i, finalment, ha assolit els objectius marcats. Aquesta sentència ajudarà a salvaguardar i millorar la salut dels bombers i bomberes de Catalunya i també pot servir com a referència per a futures sentències per a les persones treballadores a la resta de l’Estat.