CCOO de Catalunya dona suport a l’acampada d’estudiants de la Universitat de Barcelona en solidaritat amb Palestina

El matí del 6 de maig, els i les estudiants organitzades de la Universitat de Barcelona han anunciat que acamparan durant els dies 6, 7 i 8 de maig en solidaritat amb Palestina i en denúncia del genocidi que està patint el poble palestí. Aquesta acció forma part d’una onada de solidaritat internacionalista que s’està impulsant als principals campus universitaris (no només a l’Estat Espanyol, sinó també a Europa i als Estats Units).

Des de CCOO donem tot el nostre suport a les persones estudiants acampades a la universitat. El moviment estudiantil ha estat històricament punta de llança d’importants mobilitzacions per la pau i la fi dels conflictes armats i ha treballat estretament amb el moviment obrer organitzat. És per això que celebrem que, un altre cop, aquest s’organitzi contra el genocidi i les atrocitats que s’estan cometent contra la població civil palestina. Les universitats, com espais de debat, crítica i transformació social, són espais crucials en la construcció de societats més lliures i democràtiques des de l’educació i el coneixement.

Des del sindicalisme de classe internacionalista de CCOO defensem que urgeix la fi del genocidi, el reconeixement de la sobirania del poble palestí i el desenvolupament de compromisos vinculants per a la construcció d’una pau duradora a Palestina.