CCOO condemna l’assassinat  d’una dona a Reus

CCOO de Catalunya condemna l’assassinat masclista dimecres a Reus, un nou cas de feminicidi familiar, comès pel fill de la dona assassinada.

El feminicidi familiar és el segon tipus de feminicid més comú i durant els últims anys experimenta una tendència a l’alça. A l’any 2010 no suposava més d’un 5 % dels casos i al 2020 el percentatge va pujar fins al 20 %.         

Els matricidis en concret, és a dir, la violència comesa pel fill, home, contra la mare, dona, suposen avui el 8,5 % del total de feminicidis.

Les violències vers les dones se sustenten en l’estructura patriarcal i profundament masclista, encara avui, de la nostra societat. Es basen en el sexisme fonamentat en la construcció dels estereotips des del gènere. Un gènere que oprimeix, cosifica, sexualitza i relega al rol reproductiu les dones.

Des de CCOO mostrem el nostre ferm compromís de lluitar contra qualsevol tipus de violència vers les dones. Seguirem exigint, dia rere dia, la suma dels esforços col·lectius perquè des de totes les organitzacions polítiques i socials col·laborem conjuntament en la construcció d’una societat en què les dones i les nenes puguem viure lliures i sense por.

Volem deixar palès el nostre rebuig i condemna vers qualsevol tipus de violència masclista i fer una crida a la unitat de tota la societat i a l’eficàcia del poders públics per lluitar activament contra aquest flagell; ens continuen assassinant només pel fet de ser dones.

Volem expressar el nostre condol, per això demà divendres, 8 de setembre, a les 12,h, a la confluència dels carrers Princesa i Argenteria amb Via Laietana farem un minut de silenci per fer un sentit homenatge a la víctima i al seu entorn.

 Telèfon 900 900 120: atenció 24 h contra la violència masclista