CCOO de Catalunya condemna l’assassinat de dues dones de Terrassa, a Pakistan, en un crim masclista

El crim va ser comès per netejar l’honor familiar ja que les dues dones obligades a casar-se a la força estaven en tràmits de separació dels seus marits. 

El patriarcat està instaurat arreu del món i els matrimonis forçats són un tipus de violència masclista de l’àmbit sociocomunitari.

Les dues dones, de només 21 i 24 anys, van ser víctimes d’una de les violències masclistes més invisibilitzades, el matrimoni forçat.

És una pràctica que segueix vigent en els països i comunitats d’origen d’algunes persones immigrades que estan desenvolupant el seu projecte de vida a Catalunya. Aquests matrimonis es produeixen sense el consentiment vàlid de les dones per la intervenció de terceres persones de l’àmbit familiar que pressionen perquè aquesta pràctica es produeixi. 

En aquest cas, les dues dones han estat assassinades pels membres de la seva família pel fet d’estar en tràmits de separació dels seus marits, el que és considerat un greuge contra l’honor de la família. 

Volem deixar palès el nostre rebuig i condemna per qualsevol tipus de violència masclista i fer una crida a la unitat de tota la societat i a l’eficàcia del poders públics per lluitar activament contra aquesta xacra; ens continuen assassinant només pel fet de ser dones.

Volem expressar el nostre condol, per això demà 24 de maig a les 12h. a Via Laietana, 16, farem un minut de silenci per fer un sentit homenatge a les víctimes i al seu entorn.

CCOO de Catalunya recorda que compta amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, SIAD, en l’àmbit laboral, per a qualsevol tipus de discriminació que pateixi una dona, així com les Portes Violetes, serveis d’atenció, assessorament i acompanyament a totes les dones víctimes de violència masclista.