CCOO de Catalunya celebra que es reprengui el diàleg institucional però reclama acords per pal·liar els efectes de la inflació

Davant dels primers pactes de la mesa de diàleg


CCOO de Catalunya celebra la represa del diàleg institucional entre els governs de l’Estat i de la Generalitat i veu important i positiva l’arribada dels primers acords sobre la superació dels conflictes judicials i la defensa del català. Al mateix temps lamentem que un dels socis del Govern de la Generalitat no participi en la negociació.

Paral·lelament, però, creiem que el context econòmic que vivim, amb una inflació pels núvols, requereix respostes urgents per a les preocupacions de la gent. Cal un millor finançament autonòmic, flexibilitzar el sostre pressupostari i corregir el dèficit d’infraestructures que pateix el territori.

CCOO de Catalunya reclama al Govern un pla de xoc per pal·liar els efectes de la inflació amb més polítiques socials: cal millorar la renda garantida de ciutadania, crear un bo social per a les persones més vulnerables i establir la gratuïtat del transport públic.

Per al sindicat, el diàleg i la negociació han de servir per millorar l’impacte dels pressupostos amb polítiques públiques que afavoreixin la majoria de la població.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 28 de juliol de 2022