CCOO de Catalunya acollirà la XIX Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya

Del 5 al 7 de juliol tindrà lloc a la seu central de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona) la XIX edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC), que portarà per lema “La política, o la fas o te la fan”.

La preocupació per una democràcia amenaçada i per quins són els camins per defensar-la serà l’eix principal de la XIX edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC), que pren com a lema una frase de Joan Fuster: “La política, o la fas o te la fan”. En una carta a la comunitat de la UPEC, el rector Jordi Serrano afirma que amb la convocatòria d’eleccions generals les jornades de debat se celebren en “dies poc recomanables per a debats serens, però, tot i això, no criticarem pas el fet que se celebrin eleccions, i menys encara quan massa gent vol que no n’hi hagi de cap mena altre cop”, i recorda que “la UPEC és un espai on pretenem convertir la política i el debat en cultura i aprenentatge, un espai on passar-ho bé”.

Durant tres dies, del 5 al 7 de juliol, diverses persones expertes debatran a la sala d’actes de CCOO de Catalunya sobre els reptes per a la defensa de la democràcia i sobre l’actual context polític i social. La inauguració, que durà per títol “Estat judicial versus democràcia”, serà a càrrec del periodista Ernesto Ekaizer. La filòsofa Clara Serra s’encarregarà de la cloenda, amb el títol “El perill de deixar de córrer riscos”. El dimecres 5 a les 18.30 h l’escriptora Lucía Lijtmaer, codirectora del podcast Deforme semanal, i l’investigador Efraín Foglia, membre de Guifi.net, compartiran una conversa sobre les llibertats i el poder, reflexionant sobre qui té els altaveus i quins són els espais possibles per expressar-se lliurement a la nostra societat.