CCOO acollirà l’exposició “NuesTRANS vidas importan”

En el marc de cada octubre del col·lectiu trans, l’Àmbit LGTBI + de CCOO de Catalunya promourà l’exposició “NUESTRANS VIDAS IMPORTAN“, que es podrà visitar des del 5 (inauguració) fins al 15 d’octubre a l’Espai l’Assemblea de CCOO de Catalunya.

Aquesta exposició serà itinerant i s’exposarà més endavant als diferents territoris.

“NuesTrans vidas importan” és un projecte interactiu d’ATA (Associació Trans Andalusia) – Sylvia Rivera, que barreja l’art de la il·lustració amb l’audiovisual, llenguatge que possibilitarà la connexió amb un segment jove de la població a través d’una ciutadania participativa i diversa. A través de 15 vivències de persones trans en diferents àmbits personals, com ara l’amor, les amistats, la família, els estudis, l’àmbit laboral, la infància, etc., es pretén mostrar referents reals i positius amb l’objectiu de naturalitzar les vides trans. Relats en clau positiva per desconstruir tòpics, esborrar els prejudicis que s’associen a les vides trans i que, per tant, les estigmatitzen i els impossibiliten un desenvolupament humà en totes les seves dimensions i que es concreta, entre d’altres, en: “dificultats per trobar parella”, “els homes no pareixen”, les “famílies ens rebutgen”, és “impossible treballar”… Encara hi ha certa veritat en aquestes afirmacions a dia d’avui. L’exposició té com a objectiu enfortir que aquestes situacions vagin desapareixent amb la visibilitat, l’empoderament de les persones trans i els canvis socials i culturals, que es concreten en un major coneixement de les realitats trans, el respecte i un gran suport al fet que les persones trans siguin iguals en drets.

L’exposició consta d’una obra interactiva formada per 15 il·lustracions, que aniran acompanyades de 15 vídeos. Les il·lustracions estan realitzades en tècnica digital i posteriorment impreses en les seves dimensions originals de 96 x 81 cm. Els vídeos es narren en primera persona des de l’experiència personal. Estan pujats a YouTube i s’hi podrà accedir mitjançant un codi QR que acompanyarà la il·lustració. Les il·lustracions i els vídeos seran realitzats per Izhan Alcántara (Er Reverte).

Per a CCOO de Catalunya defensar els drets humans i de les persones trans és molt important i un compromís assumit per les seves polítiques LGTBI+. Us convidem a visitar l’exposició en el nou espai de CCOO, i també a la seva inauguració, que tindrà lloc el proper 5 d’octubre a les 18 hores, amb la intervenció de Mar Cambrollé, presidenta de l’ATA – Sylvia Rivera.