Butlletí d’Actualitat Jurídica i Sindical, núm. 85 (novembre del 2023)

Servei d’informació i documentació jurídica

Publiquem un nou Butlletí d’Actualitat Jurídica i Sindical.

La secció Activitat del Gabinet Jurídic de CCOO de Catalunya es fa ressò de les 6es Jornades Jurídiques de Dret Laboral i Sindical, que organitza el GTJ els propers 9 i 10 de novembre. També presenta tres comentaris de sentències. La primera, sobre la relació laborals de les treballadores d’una plataforma digital de serveis domèstics (Clintu); la segona, sobre concreció horària per conciliació de vida personal, familiar i laboral en jornada laboral a temps complet; la tercera, sobre exercici del dret efectiu de vaga i requisits formals.

A la Secció Estudis Jurídics Sindicals s’obre el programa del col·loqui “Repressió estatal i violència política al segle XX: canvis i continuïtats en els tribunals polítics a Espanya, Portugal i Itàlia”, que se celebrarà a l’Espai Assemblea. S’hi afegeix informació sobre l’estudi de negociació col·lectiva i benestar laboral impulsat per la Fundación 1.º de Mayo, el dictàmen del CTESCAT sobre el projecte normatiu de registre de delegades i delegats de prevenció, un article sobre la llei de protecció de les persones informants, etc.

La secció Jurisprudència recull una sentència del TS sobre temps de teletreball i caiguda de la llum o d’Internet per causes alienes a la persona treballadora.

Finalment, la secció Enllaços inclou els nous números de la revista Perspectiva, de la FSC de CCOO, sobre creixement i decreixement en el context de l’actual crisi climàtica, i de la revista Jurisdicción Social, de Juezas y Jueces para la Democracia.

Et convidem a fer-nos arribar suggeriments i comentaris, així com a sol·licitar altes per rebre el Butlletí a l’adreça electrònica següent: [email protected]t

Seguiu-nos a les xarxes socials!

Twitter: @FundCipriGarcia

Facebook: www.facebook.com/fundacio.ciprianogarcia

Números anteriors

Números del 42 al 85