Pensionistes de CCOO aposten per un canvi de model en l’atenció a les persones grans

La Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO BLLAPAG (Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf) han elaborat un manifest per donar a conèixer entre les entitats socials del territori, que serà presentat als diferents consells de gent gran i als diferents espais institucionals i socials comarcals en què participen.

Entre d’altes arguments el text valora que aquesta crisi sanitària no coneix d’edats ni de cap altra condició, però són les persones grans les que més han patit els efectes més greus. Algunes dades de mortalitat, de la població al nostre territori, des del principi de l’estat d’alarma fins al 25/05/2020, són:

Nre. de defuncions

Taxa crua /10.000

GARRAF

164

10,87

ANOIA

496

41,08

ALT
PENEDÈS

170

15,68

BAIX
LLOBREGAT

1.411

17,08

Els pensionistes i jubilats de CCOO del BLLAPAG denuncien manca de coordinació i mala gestió i exigeixen dedicar més recursos econòmics a la sanitat pública, augmentar plantilles i recorden que les mancances es deuen a retallades pressupostàries i a increment de privatitzacions operades l’any 2008.

Aposten per un canvi de model, que estigui centrat en les persones grans i no en els beneficis privats de multinacionals i també exigeixen que el Govern de Catalunya actuï a favor de la gent gran. Alhora plantegen la necessitat d’un pla de Xoc, preveient un nou rebrot de la COVID-19 a la tardor.

Els pensionistes i jubilats de CCOO del BLLAPAG aposten perquè les residències de gent gran, en el futur immediat, siguin gestionades per les administracions públiques, segons criteris de qualitat i eficiència, amb transparència i inspeccions periòdiques.
Segons Joana Solsosa, secretària general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO BLLAPAG: “seguirem treballant pel benestar i les pensions de la gent gran, analitzar rigorosament què ha passat amb conseqüències gravíssimes perquè és una qüestió de país. Exigirem responsabilitats i cercar solucions conjuntes i consensos de llarg abast pel futur”.

Manifest davant la crisi del Covid19 bllapag 26.05.20