CCOO valora molt positivament el nou acord assolit per a la renovació dels ERTO

“És una regulació molt favorable als interessos dels treballadors i les treballadores”, ha assenyalat el secretari general de CCOO.” Els ERTO poden seguir sent l’alternativa als acomiadaments. Sense aquesta regulació, aconseguida després d’una dura negociació, més d’un milió de treballadors i treballadores haurien perdut el seu lloc de treball”, segons Unai Sordo.

Segons el parer del secretari general de CCOO, l’acord per a la renovació dels ERTO “és un gran acord, que neix després d’una dura negociació, però que és fruit d’un consens que esperem que serveixi perquè a Espanya segueixi passant el que no havia passat en cap crisi anterior, que “davant una caiguda de l’economia sense precedents, la destrucció d’ocupació estigui sent comparativament molt menor que en qualsevol altra crisi”.

Els ERTO poden seguir sent l’alternativa als acomiadaments, segons Unai Sordo, perquè “sense aquesta regulació més d’un milió de treballadors haurien perdut el seu lloc de treball”. “Millorem la protecció dels que porten més de sis mesos en ERTO, que passen de cobrar el 50 % del seu salari al 70 %”. A més, “es reforça el compromís de manteniment de l’ocupació, ja que les empreses que s’acullin a aquests ERTO no podran acomiadar, com era la pretensió de la CEOE”.

L’acord introdueix una prestació extraordinària per als fixos discontinus, encara que s’acabi el període d’activitat habitual que tenien en els anys normals i, per tant el seu ERTO, evitant que quedin sense cap protecció fins a la temporada següent.

“Els treballadors no consumeixen la seva prestació d’atur i poden continuar acollint-se a ERTO aquells que no tenien el temps de cotització suficient”. Així mateix, “hem obert els ERTO de rebrot, perquè en totes les activitats que a partir d’octubre pateixin restriccions d’activitat (total o parcial) puguin tornar a acollir-se a ERTO en un moment de molta incertesa”.